האם להשאיר תינוקת בת 3 חודש ולנסוע

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

28/01/2001 | 15:43 | מאת: ורד

אני אמא לתינוקת בת 3 חודשים,בעלי ביקש ממני להצטרף אליו לתערוכה בחו"ל,יש לי אפשרות להשאיר אותה אצל אימי, האם כדאי לעזוב אותה בגיל כזה? האם היא יכולה לפתח סימנים של אי שקט וחוסר ביטחון? מה דעתכם?

28/01/2001 | 15:58 | מאת: אור

לכמה זמן את נוסעת?

29/01/2001 | 08:26 | מאת: ורד

אני רוצה לנסוע ל-6 ימים..

28/01/2001 | 18:20 | מאת: ד"ר אבי פלד

לכמה זמן?

28/01/2001 | 21:39 | מאת: ורד

אני יוצאת ל-6 ימים מה דעתך? ורד

28/01/2001 | 18:45 | מאת: רוית ניסן

לורד שלום רב. התשובה לשאלתך הינה מורכבת ואינה חד משמעית. באמת רלוונטית שאלת משך הפרידה מצד אחד, וגם עד כמה היא מכירה את אימך ביומיום שלה? באופן כללי- תינוקות הינם אנשים קטנים- ולכן חשוב גם להם להסביר באופן פשוט ועינניני- שאמא ואבא נוסעים ל- X זמן. בזמן הזה סבתא תשמור עלייך- וכשנחזור - אנחנו שוב נהיה כמו לפני הנסיעה. בטח נתגעגע וגם את תגעגעי- אבל אנחנו סומכים על סבתא שתדע איך לטפל בך ולשמור עלייך. תנסו לשלוח איתה כמה חפצים מוכרים, ותדריכו גם את הסבתא שתגיד לה עוד כמה זמן תחזרו. לעיתים אנשים נוטים להתבלבל ולחשוב כי תינוקות כל כך קטנים, שעדיין אינם מדברים- גם לא מבינים כלום. תינוקות מבינים- ברמה החושית. חשוב להם- בדיוק כמו לנו, רק עם פחות דרכי ביטוי, להיות בוודאות עד כמה שניתן. בהצלחה, ותבלו. רוית.

28/01/2001 | 18:51 | מאת: יעל

אני לא פסיכולוגית, אבל אמא לילדים , פעם אמר לי פסיכולוג , שאמא לילדים חיבת להיות לפחות חצי פסיכולוג. אם אני לא טועה תערוכות מקצועיות זה ענין של מקסימום שבוע, נראה לי שאחרי שבוע ללא הילדה שלך, יש סכנה שאת תפתחי סימנים של חוסר שקט :-) אבל למען הרצינות, אחרי האמא, המטפלת הטובה ביותר זו סבתא, אם את מרגישה צורך עז להתאוורר, ותרגישי החמצה גדולה באם לא תסעי לתערוכה, זה יתבטא אחר כך בהאשמה שלך את הילדה, אבל אם את מרגישה שלא כל כך בא לך ליסוע, אז את יכולה להשתמש בילדה כתירוץ :) בסה"כ שבוע זה לא זמן ארוך כל כך, מעבר לזה לא הייתי ממליצה .

29/01/2001 | 08:24 | מאת: ורד

תודה על התיחסותך לשאלתי,תמיד נעים לקבל תשובות מאמא יותר ותיקה ומקצועית,כי אין חכם כבעל ניסיון, הפחד היחיד שלי שאולי עזיבה לשבוע תפתח אצלה חרדת נטישה שיתבטא בצורה כלשהי בהמשך.

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית