דיכאון

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

27/01/2001 | 18:44 | מאת: דורון

לאחרונה אני סובל מתופעה של מצב רוח דכאוני . חסר רוח חיים אין לי חשק לראות אנשים וקשה לי לתפקד בעבודה. טיפול תרופתי רק החמיר את מצבי עקב תופעות הלוואי. בהתיעצות עם המטפל הוחלט להפסיק הכדורים. אבקש לדעת מהם הסימפטומים המצבעים על דיכאון או חרדה?

27/01/2001 | 19:42 | מאת: טלי וינברגר

דורון שלום רב, אתה מספר שלאחרונה אתה חווה מצב רוח דיכאוני, ומתאר את הסימפטומים שקיימים אצלך המסמנים דיכאון: חוסר רוח חיים, אין חשק לראות אנשים וקשיי תיפקוד (בעבודה וכו'). אלה הם אכן סמנים שקיימים במצבים דיכאוניים. לכל אחד המצב הדיכאוני מקבל ביטוי מיוחד, כיון שכל אחד מאיתנו הוא אדם שונה, ו"דיכאון" יחווה אצל כל אחד בצורה שונה. לדוגמא: חוסר תיאבון לעומת תאבון מוגבר, פאסיביות לעומת פעלתנות יתר, בעיות שינה מסוגים שונים וכו'. לא ברור לי מדוע אתה מבקש לדעת מהם הסימפטומים הכלליים, ובמה זה יעזור לך. עליך להתמקד בסממנים האישיים שלך ולנסות לעבוד עליהם, ולחזק בעצמך את החלקים האופטימיים והחזקים יותר. שיהיה בהצלחה, בברכה, טלי פרידמן

27/01/2001 | 22:15 | מאת: פנטסיה

היי דורון אם אתה רוצה לדעת על דיכאון והסיפטומים תיגלוש לאתר של מכון פסגות שם יש הרבה חומר, וכשאני התחלתי לחשוד שאני חולה בדיכאון, מאוד עזר לי האתר ולדבר עם איש מהמכון. הכתובת: www.psagot.com

28/01/2001 | 17:02 | מאת: דורון

לפנטזיה. תודה על העצה.

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית