שילוב בגן ילדים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

27/01/2001 | 18:02 | מאת: אני

יש לי ילד שיהיה בשנה"ל הבאה בן שלוש וחצי. אנו גרים בישוב קטן, ויש לי שתי אופציות לרשום אותו בשנה הבאה: לגן בו הוא יהיה הבוגר ביותר (ילדים מגיל שנתיים-שלוש) או לגן שבו יש טרום-חובה וחובה ביחד, והוא יהיה הצעיר ביותר. אני מתלבטת- מצד אחד הוא כבר זקוק לגירויים ברמה גבוהה ומפותח בשכלו, אך אני חוששת שיהיה לו קשה מאוד להשתלב עם ילדים כל כך בוגרים. (הוא עדיין די ילדותי בדברים מסויימים). מה עדיף?

28/01/2001 | 20:03 | מאת: רחל

הי אני! האמת שהתחלתי כבר אתמול לכתוב לך תשובה, ואז נמלכתי בדעתי ומחקתי. הייתי בטוחה שרוית ניסן או טלי יענו, ולא רציתי לבלבל אותך עם עודף אינפורמציה. הדבר הכי חשוב שיש לי להגיד לך- תתיעצי. כדאי להתיעץ עם משהוא שמכיר את שתי המסגרות, וגם יכול לעשות ביחד איתך חשיבה לגבי הילד שלך. האם יש שרות פסיכולוגי חינוכי במועצה אליה שייך הישוב? רוב הסכויים שכן, וכדאי לנסות להתקשר ולברר מי הפסיכולוג שעובד בגני טרום- חובה. לעיתים אין השרות הפסיכולוגי מכסה את הגיל הרך.(עניין של תקנים ושל התמחויות אנשי המקצוע בשטח.) אם אין שרות כזה- חזרי לפורום. או שתעני ע"י אחד מאנשי הצוות, או שנחשוב ביחד על כמה קוים מנחים שיעזרו לך בקבלת ההחלטה. אפשרות נוספת- לפנות לפסיכולוג התפתחותי דרך טיפת חלב, המכון להתפתחות ילד או באופן פרטי. מסובך, נכון? ככה זה לגדל ילדים...

28/01/2001 | 20:39 | מאת: אני

מנהלי הפורום-אני מחכה לתשובתכם...

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית