הפרעות ראיה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

27/01/2001 | 16:02 | מאת: אסטרליס

ברצוני לשאול האם נטילת קלונקס וכדורי שינה עלולים לפגוע בראיה. לפעמים אני מתעוררת בבוקר עם ראיה מטושטשת בעין שמאל. נאורולוג שבדק אותי פעם יחס זאת לירידה בבי-12. אני מקבלת זריקה כל 3 שבועות. האם אני צריכה לקחת כדור בי-12 כשהדבר קורה. יתכן שחלה ירידה במשך החודש? אני לא מקבל תשובה ברורה מרופא. נאורולוג אחר שבדק אותי (מכיון שהקודם עזה את הקופה) טען שזה לא נכון, ואם קורה לי שוב דבר כזה אני צריכה לגשת לבית חולים. ברצוני לשאול האם קלונקס היא תרופה להרגעה בלבד או נגד חרדות., ואם נכון כאשר מפסיקים אותה מרגישים שוב עצבניים וחרדים. 2. האם נטילה ממושכת עלולה לפגוע בבלוטת התריס. נעשיתי מאד רגישה לקור מאז נטילת התרופה דברשלא קרה לפני כן. 3. האם יכול להיות שלא אקבל יותר מחזור בגלל נטילת קלונקס (טענת רופא נשים).

27/01/2001 | 22:16 | מאת: ד"ר אבי פלד

אסטרליס כתב/ה: > > ברצוני לשאול האם נטילת קלונקס וכדורי שינה עלולים לפגוע בראיה. לא > לפעמים אני מתעוררת בבוקר עם ראיה מטושטשת בעין שמאל. נאורולוג > שבדק אותי פעם יחס זאת לירידה בבי-12. אני מקבלת זריקה כל 3 > שבועות. האם אני צריכה לקחת כדור בי-12 כשהדבר קורה. יתכן שחלה > ירידה במשך החודש? אני לא מקבל תשובה ברורה מרופא. נאורולוג אחר > שבדק אותי (מכיון שהקודם עזה את הקופה) טען שזה לא נכון, ואם קורה > לי שוב דבר כזה אני צריכה לגשת לבית חולים. שינויים פתאומיים בראיה לא נגרמים מקלונקס - יש לברר מחלה של עיניים ברצוני לשאול האם > קלונקס היא תרופה להרגעה בלבד או נגד חרדות., ואם נכון כאשר > מפסיקים אותה מרגישים שוב עצבניים וחרדים. זה תכשיר הרגעתי סימפטומתי כלאמר לא מטפל בחרדה עצמה אלה בביטוי שלה לכן כאשר מפסיקים יכולים לחזור הסימנים - גרוע מכך זה תכשיר ששיך למשפחת התכשירים יחידים בפסיכיאטריה שגורמים להתמכרות הפסקה לאחר זמן רב גורמת לתסמונת גמילה (כמו קריז של נרקומנים) והסימנים הם של מתח ועזבנות > 2. האם נטילה ממושכת עלולה לפגוע בבלוטת התריס. נעשיתי מאד רגישה > לקור מאז נטילת התרופה דברשלא קרה לפני כן. לא > 3. האם יכול להיות שלא אקבל יותר מחזור בגלל נטילת קלונקס (טענת > רופא נשים). לא

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית