זוגיות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

26/01/2001 | 20:00 | מאת: מושיקו

ד"ר פלד שלום. מזה כ-5 חודשים הינני יוצא עם בחורה משקיעה יוזמת ודואגת לי עד אין סוף. האהבה הייתה נראית לי מאוד מושלמת ולאחר תקופה ממשוכת שלא הייתה לי אהבה. התפלאתי איך הכל הולך חלק ומאוד זוהר. שלשום סיפרה לי חברתי כי היא איננה יהודיה. כוון שאני בא ממשפחה מאוד מסרותית אין זה עולה בקנה מידה אחת. אני מאוד אוהב אותה אבל מרגע שהיא סיפרה לי אני נרתע ממנה ומתרץ תירוצים. מה עליי לעלות -אגב היא מתכוונת לעבור גיור עוד כמה שנים. תודה

26/01/2001 | 21:35 | מאת: מיכל

מישיקו היקר, זה שהיא אינה יהודיה לא עושה אותה פתאום לבן אדם אחר, לא השתנה שום דבר היא בדיוק אותו אדם שאהבת עד כה. האהבה בינכם ברורה לכם החלק הבעיתי הוא המשפחה ואת זה אפשר לפתור אם היר תתגייר אז אין בעיה בכלל. אני לא מבינה למה אתה נרתע ממנה? בגלל שהיא לא סיפרה לך עד עכשיו? אני לא חושבת שהסיבה לרתיעה היא בגלל עצם היותה לא יהודיה, מי שאינו יהודי הוא אינו אדם רע, אם עד עכשיו היא היתה אדם טוב ואוהב היא לא תהפוך פתאום למכשפה אכזרית. בהצלחה מיכל.

26/01/2001 | 23:28 | מאת: אמנון

מיכל צודקת במאה אחוז. אל פפספס אותה. אם אתה אוהב אותה היא יכולה להתגיר. או כל פיתרון אחר. ב ה צ ל ח ה !

27/01/2001 | 19:57 | מאת: ד"ר דרור גרין

מושיקו יקר, לפי תיאורך, אכן מצאת לך בת זוג בעלת יתרונות רבים. עם זאת, אהבה מושלמת ניתן למצוא רק באגדות, וחלק מחיי השותפות באהבה דורש פשרות וויתורים. לפי תיאורך, העובדה שחברתך אינה יהודיה אינה פוגמת במעלותיה. גם העובדה שהיא מתכוונת להתגייר רק מוכיחה. זאת. אולי אם היא תדע שהדבר כל-כך חשוב לך, היא תהיה מוכנה להקדים ולהתגייר עכשיו. ההסכמה שלה עשויה רק לחזק את האמון שלך בה, ואת הקשר ביניכם. עם זאת, אתה מציג את המוצא הדתי כתנאי שאינו ניתן לפשרה. אם אכן העובדה שחברתך באה מרקע שאינו יהודי איננה מאפשרת לך להמשיך את הקשר איתה, עליך להפסיק אותו מיד. זהו תנאי שאינו קשור באהבה או בזוגיות, וכדאי שתבחן, בינך לבינך, עד כמה הקשר אכן חזק וחשוב. דווקא באהבות הטרגיות הידועות, ההבדלים לא רק שאינם משמשים כמכשול, אלא הם עצמם מחזקים את הקשר (ר' דוגמת רומיאו ויוליה). לדעתי עליך לשתף את חברתך ברגשותיך, ולבחון ביחד איתה את המשך הקשר. בברכה, דרור גרין

27/01/2001 | 22:24 | מאת: רוז

קודם אתה צריך להגדיר לעצמך מה אתה רוצה. מה חשוב לך, ומה לא חשוב, זה שהיא לא יהודיה, זה מפריע לך , אם כך חשוב לך שתהיה יהודיה. השאלה מה אתה חושב לעשות בעתיד? אתה חושב על הקמת משפחה איתה? כי אם כן, והיא לא יהודיה, אז תחשוב על זה שהילדים שלך יהיו לא יהודיים, ואז במקום בעיה אחת של גיור יהיו לך יותר. לדעתי , תבקש ממנה להקדים את הגיור, תראה מה תהיה תשובתה. אם היא תתחמק, אז תדע שהיא לא תתגייר לעולם. אם היא תתגיר, אז תוכל להקים איתה משפחה יהודית רגילה. וחשוב שתתגייר לפי ההלכה, כי גיור רפורמי, או קונסרבטיבי, הם גיורים פיקטיביים.הם לא מקובלים בעולם הדתי האורתודוכסי, פוסק ההלכות. יש עוד כמה צדדים לבעיה, למשל, נניח ואתה כהן, אז לעולם לא תוכל לשאת גיורת כדת משה וישראל, כי גיורת אסורה לכהן. אז כך או כך לא יהיה מוצא.

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית