קנאה
דיון מתוך פורום פסיכולוגיה קלינית
אני מעוננינת לדעת איזה טיפול אני צריכה לעבור כדי להיגמל מקנאה חולנית כלפי חברי וכמובן בלי שום סיבה מוצדקת תודה רבה
שלום לך, גם אני מנסה לעבור כעת טיפול אצל פסיכולוגית בנושא.....כעת אין לי חבר, אבל התופעה הזו נורא הציקה לי. לי אומנם לעיתים היה ביסוס לקנאה, אבל אני מרגישה שלעיתים אין צורך בכך. בינתיים, עוד לא הגעתי לתובנות בעניין, אך אשמח ליידע אותך בהמשך. טיפול פסיכולוגי בכל אופן, אמור לעזור.
אני גם חושבת כמו אורית שלרדת לעומק העניין, ולנסות לעבוד על זה בסביבה שהיא "מוגנת" - כמו בטיפול פסיכולוגי (מקום בו בין השאר לדבר ולבטא רגשות כאלה זה לגיטימי) יכול לשחרר אותך מהקושי הזה. בהודעה שלך את גם כותבת מאד מעט על הסיבות או הרקע, ואולי זה באמת לא המקום, אבל כדאי שיהיה מקום שבו תוכלי לדבר על הסיבות, הרגשות שלך, האם תמיד היית ככה, באיזה עוד תחומים זה בא לידי ביטוי, על התיייחסות שלך לעצמך, לגוף שלך, על הקשר עם חברך באופן כללי וכו'. אני כותבת את כל "רשימת המכולת" הזאת, כי נראה לי שקינאה היא רגש מורכב שיכול לנבוע ממקורות שונים.
ונוס שלום לא מדובר בסוג מסויים של טיפול. את יכולה לפנות לטיפול פסיכולוגי אצל איש מקצוע שקיבלת עליו המלצה. הוא צריך להיות קשוב ואת צריכה להרגיש נוח להיות איתו. הנושא הוא די אוניברסילי ואין שיטת טיפול ספציפית שעדיפה לגביו. לכן מה שחשוב זה שתמצאי פסיכולוג שמתאים לך ומכאן הדברים כבר יזרמו, ניתן יהיה לאבחן מה העניין ומדוע הקנאה כל כך חזקה, ולאחר מכן לבדוק כיצד יוצרים שינוי. קראי את המאמר על עובדות על טיפול פסיכולוגי בקישור הבא http://www.psychologia.co.il/facts1b.htm בברכה ד"ר אורן קפלן