בכי

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

25/01/2001 | 07:39 | מאת: לירז

שלום רב, ביתי בת שנה וחמש חודשים מזה זמן מה כחודשיים היא בוכה מתוך שינה. התופעה של בכי מתוך שינה אינו דבר חדש כלומר תקופה מסויימת בסביבות גיל שמונה חודשים עד שנה ונפסק ושוב חזר. אני משכיבה את ביתי לישון בסביבות השעה 18:30 ל- 19:30 בערב. לפני השינה אמבטיה אח"כ עיסוי לגוף ולבסוף אוכל וסיפור לפני השינה. לאחר כשעתיים היא מתעוררת בבכי ובצעקות וזה אף מתבטא בבעיטות עם הרגלים על המיטה אני או בעלי ניגשים והיא נרגעת ע"י בקבוק שתיה עם מים או לחילופין מוצץ וכמובן יש לה את הבובה שלה אשר מרגיעה אותה. והדבר חוזר על עצמו מס' פעמים בלילה. שאלתי האם אני יכולה לפרש זאת כחלומות, או לחילופין משהו אחר אשר איננו מודעים לו? והאם אנו יכולים לעזור לה בצורה אחרת להתגבר?

25/01/2001 | 08:46 | מאת: רוית ניסן

לירז בוקר טוב. יקיצות לילה הינן תופעה ידועה ונפוצה. כל אדם בתוך מעגל השינה שלו מתעורר לזמן קצר- אך שב ונרדם לרוב מבלי לזכור את ההתעוררויות הללו. תינוקות- הנמצאים בראשית חייהם, בערך מגיל 3-6 חודשים יכולים לישון לילה שלם מבלי להזדקק לאוכל (למעט מקרים מיוחדים- כגון פגים). גם הם- כמו המבוגרים, מתעוררים לעיתים- אך ממשיכים בשנתם. לעיתים קורה- כפי שאולי קורה אצלכם, שההורים מודאגים וניגשים לתינוק מייד כשהוא מתעורר ומתחילים בכל מיני התערבויות על מנת להרדימו שוב. כתוצאה מכך התינוק מפתח תלות בהוריו לגבי הרדמותו ואינו יודע להרדם לבד. חשוב לגדילה ולהתפתחות לישון טוב. אני מציעה שתנסו להמעיט בפעילויות לילה בכדי שביתכם תרדם לבדה ותישן היטב. זה עשוי לקחת קצת זמן, אבל שווה את המאמץ. יש ספר על בעיות שינה של ילדים, שכתב ד"ר אבי שדה. שם הוא מדריך את ההורים כיצד ללמד את ילדיהם לישון. אפשר גם לפנות לעזרה מקצועית בנושא. מקווה שעזרתי. בהצלחה. רוית.

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית