למה לא עונים לי?

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

25/01/2001 | 07:29 | מאת: ורדית

שאלתי על ההבדל בין ריספרדל ל "neuleptil ולא נעניתי, זה הומלץ לשימוש לילד בן 10 עם בעיות קשב ריכוז ובעיות רגשיות. אבקש לדעת מה ההבדל בין התרופות? האם בטוחות לשימוש? מה הן תופעות הלוואי? האם הם ממכרות? ומי עדיפה לשימוש? האם זו תרופה שניתנת לבעיות מהסוג שציינתי למרות שצויין שהיא לטיפול בסכיזופרנייה בבקשה לענות זה חשוב ואנא לא תשובה קצרה

25/01/2001 | 16:35 | מאת: ד"ר אבי פלד

אין הבדל בינהם - שניהם תכשירים לפסיכוזה ולסכיזופרניה הם לא תכשיר הבחירה הראשון לאי-שקט - אני לא הייתי נותן אותם לילד כי הם משפיעים על המוח באופן בילתי הפיך בגיל הזה לפעמים ממליצים להשתמש בהם להרגעה אבל רק למיקרים של אי-שקט ומופרעות גדולה מאד - האם זה המקרה?

25/01/2001 | 23:50 | מאת: ורדית

שלום בהמשך לשאלתי, הילד בן 10 סובל מבעיות קשב ריכוז ובעיות רגשיות, הוא לפעמים יכול להשמיע קולות מלווים בתנועות ידיים, הילד בבית ספר לחינוך מיוחד. אבל, לא אובחן כסכיזופרניה, בתחילה הומלץ על ריספרדל 0.5מ"ג, אך כיוון שתרופה זו אינה בסל הבריאות ואינה מאושרת למקרים כאלה עליי לממנה באופן מלא. ומכיוון שכך הוצע לי תחליף של 1מ"ג "ניולופטיל" neuleptil, ותרופה זו אקבל בסל הבריאות. אך מכיוון ששני התרופות מיודות כביכול לטיפול בסכיזופרניה העניין ממש מפחיד אותי ומדאיג ואין לי אומץ לתת תרופה זו. שאלותיי: 1. איזה נזק למוח בלתי הפיך התכוונת? מה היא עלולה לגרום? 2. האם המינונים שציינתי עלולים לגרום לתופעות לוואי ולנזק בלתי הפיך כלשהו? 3. למה פסיכאטר נותן תרופה כזו לילד אם ידוע על נזק בלתי הפיך כפי שציינת? 4. האם עקב שימוש בתרופה עלולה להתפתח סכיזופרניה? מה קורה כאשר מפסיקים את התרופה? האם יש אי אילו סמפטומים? תופעות לוואי? האם התרופה ממכרת? אנא ענה לע על שאלותתי בהקדם הנושא חשוב ביותר. בתודה מראש ורדית

26/01/2001 | 00:55 | מאת: י.

הלכת לבדיקה נוירולוגית?אולי הוא בכלל סובל מתסמונת טורט

26/01/2001 | 18:13 | מאת: ד"ר אבי פלד

ורדית כתב/ה: > > שלום > בהמשך לשאלתי, הילד בן 10 סובל מבעיות קשב ריכוז ובעיות רגשיות, > הוא לפעמים יכול להשמיע קולות מלווים בתנועות ידיים, הילד בבית > ספר לחינוך מיוחד. אבל, לא אובחן כסכיזופרניה, משמיע קולות !?! - יתכן שמדובר בתסמונת "טוראת" אז תכשיר הבחירה הוא כן רספרידאל - ואז תתעלמי מההתוויה של סכיזופרניה > בתחילה הומלץ על ריספרדל 0.5מ"ג, אך כיוון שתרופה זו אינה בסל > הבריאות ואינה מאושרת למקרים כאלה עליי לממנה באופן מלא. היא כן בסל הבריאות - תתעקשי לקבל אותה - תבקשי אישור מיוחד - או תאיימי שתעברי קופה על תוותרי - כל תכשיר ישן (החדשים הם שניים זיפרקסיה ורספרידאל) עושה תופעות לוואי מוטוריות מיותרות > ומכיוון שכך הוצע לי תחליף של 1מ"ג "ניולופטיל" > neuleptil, ותרופה זו אקבל בסל הבריאות. אך מכיוון ששני התרופות > מיודות כביכול לטיפול בסכיזופרניה העניין ממש מפחיד אותי ומדאיג > ואין לי אומץ לתת תרופה זו. כמו שציינתי מעלה היא לא רק לסכיזופרניה את רשאית לדעת מה האבחנה כנרא מדובר בחשד ל"טוראת" מחלת טיקים שבעה לידי ביטויי בהשמעת קולות קצרים פתאומיים לפעמים מתואר כמו נביחות > שאלותיי: > 1. איזה נזק למוח בלתי הפיך התכוונת? מה היא עלולה לגרום? אין הוכחה לנזק פשוט המוח אצל ילד הוא עדיין בהתהוות ולכן רגיש לתכשירים פסיכוגאנים יותר ממוח של מבוגר > 2. האם המינונים שציינתי עלולים לגרום לתופעות לוואי ולנזק בלתי > הפיך כלשהו? תכשירים חדשים לא נותנים תופאות לוואי > 3. למה פסיכאטר נותן תרופה כזו לילד אם ידוע על נזק בלתי הפיך כפי > שציינת? להתוויה החדשה שאני חושב עליה כנראה שזה טיפול הבחירה בכל זאת - אין הוכחה לנזק בלתי הפיך וכאשר הסבל והפגיעה גדולים עדיף לטפל > 4. האם עקב שימוש בתרופה עלולה להתפתח סכיזופרניה? מה קורה כאשר > מפסיקים את התרופה? האם יש אי אילו סמפטומים? תופעות לוואי? האם > התרופה ממכרת? לא אין דאגה התכשיר לא ממכר - אין בעיה להפסיק ולא אין שום סיכוי לקבל סכיזופרניה מלקיחת התכשיר > אנא ענה לע על שאלותתי בהקדם הנושא חשוב ביותר. אני מרגיש את הדאגה והדחיפות שלך ליעוץ את יכולה להתקשר אלי לטלפון הנייד - המיספר בכרטיס אישי בלחיצה על שמי בדף הפורום > > בתודה מראש > ורדית >

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית