דיכאון

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

24/01/2001 | 19:41 | מאת: לילך

אני בת 26 אם לשניים ( בן שנתיים וחצי ו 9 חודשים ) בזמן האחרון אני בדיכאון נוראי ועצבנית מאד - בדרך כלל אני מוציאה החוצה את הלחץ והעצבים בצעקות על כל מי שנמצא סביבי כולל הילדים - הגדול בעיקר. שאלתי היא: א.מה לעשות עם עצמי על מנת לצאת מהדיכאון ולהרגיע את העצבים ( חוץ מוואליום ) ב. איך להתנהג עם הילד הגדול שנראה לי שבגללי החלה נסיגה בתפתחותו כלומר הוא חזר להרטיב, לבכות בלילה. בתודה מראש לילך

24/01/2001 | 20:26 | מאת: ד"ר דרור גרין

לילך יקרה, המושג 'דיכאון' מתייחס בדרך-כלל להפרעה נפשית קשה, ואינני בטוח שזהו מצבך. לפי מה שאת מתארת, מדובר בלחץ שמשפיע על הרגשתך ועל התנהגותך, ובעקבות כך משפיע גם על ילדיך. קשה לי לדעת למה את מתכוונת, ומה מטריד אותך במיוחד, אבל נראה שהמעמסה הקשה של גידול שני ילדים קטנים נותנת בך את אותותיה, ולא תמיד את עומדת בעומס. משום מה לא הזכרת כלל את בן זוגך, במידה ואת נשואה. נראה לי שבמצבך כדאי לבקש עזרה מקצועית, כדי להקל עליך להבין את הסיבות למצבך וגם כדי לנסות ולמצוא לכך פתרונות מעשיים. בברכה, דרור גרין

24/01/2001 | 20:38 | מאת: לילך

קודם כל תודה על התגובה המהירה וכן אני נשואה לבעל מקסים וסבלני ביותר, כן אני לחוצה מהמצב הכלכלי ומהטיפול בילדים אבל לצערי הסובבים אותי סובלים מעצבי המתוחים יש איזושהי תרופה טבעית/ קונונציונאלית שאפשר להשתמש בה? או שהפתרון היחיד הוא פשוט לנסות להירגע כמו שאומר בעלי... בתודה מראש לילך

24/01/2001 | 20:40 | מאת: רחל

לילך חביבה, רק בת 26 וכבר אמא ל-2. זה לא פשוט לגדל ילדים, ועוד יותר לא פשוט אם בעצמך לא סיימת לגדול... מצד שני- אף פעם בעצם לא מפסיקים לגדול, וכך קורה לפעמים שהמציאות מכתיבה לנו את קצב התפתחות הארועים המשמעותיים בחיינו. רציתי לשאול על מעגלי התמיכה שלך ושל משפחתך: האם את נשואה? האם יש משהוא שיכול לסייע לך בטיפול בילדים? את מרגישה שלמצב הרוח שלך יש השפעה לא טובה על הילד שלך. האם תשקלי לפנות לטיפול נפשי, כדי לעזור לשניכם לצאת מזה? לפעמים ממש קשה להתמודד עם כל מה שקורה מסביבנו. במצב כזה חשוב לדעת להעזר, בכל דרך שאפשר- החל מעזרה יומיומית בבית, וכלה בעזרה של אנשי מקצוע. מקוה שתצליחי להעזר...

24/01/2001 | 20:43 | מאת: רחל

עד שגמרתי לכתוב את ההודעה, נוספו עוד 2 תגובות... איך להרגע? תגידי את מה מרגיע אותך: שירים? ציורים? טיול בטבע? מסע קניות? ותפעילי חוש ביקורת לגבי קנה המידה.. ואם בכל זאת את מרגישה במשבר- תרשי לעצמך להעזר...

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית