לידה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

23/01/2001 | 12:48 | מאת: קרן

שלום אני מאד חרדה בקשר לבדיקות אצל רופאי נשים ואני מאד סובלת אני בטוחה שזה פסיכולוגי מכיון שאין לי שום בעיה בקיום יחסי מין מלאים גם אני מפחדת להכנס להריון מכיון שבהיריון קודם מאד סבלתי מהבדיקה הוגינלית לפני לידה אשמח אם אדע למי לפנות ובאידה תחום אגב אני מאד רוצה עוד ילדים ואני מפחדת לעבור את זה שוב הלידה היתה טבעית וקלה ולא סבלתי מהצירים ממש רק מהבדיקות של הרופאים תודה.

23/01/2001 | 14:15 | מאת: רוית ניסן

לקרן שלום. תוכלי לפרט קצת יותר? האם הפחד מפני הבדיקות קשור רק להריון? האם עברת פעם בדיקה טראומטית? האם עברת הפלות בעברך? אם תוסיפי עוד פרטים נוכל לנסות ולחשוב איתך ביחד כיצד להתגבר על הפחד. כדי לעשות זאת חשוב שתביני בדיוק את הסיבות לפחד. בברכה. רוית.

24/01/2001 | 10:37 | מאת: ד"ר אורן קפלן

קרן שלום אכן הדברים שרוית שאלה אותך חשובים כדי למצוא את הפתרון המתאים לך. בעיקרון תוכלי להיעזר בטיפול פסיכולוגי ממוקד וקצר יחסית כדי להיפטר מהבעיה. ברוב המקרים, לפחות לאור תיאורך הקצר, ניתן להגיע להצלחה מצויינת בטיפול כזה. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית