בעיה רצינית להתעורר מוקדם בבוקר

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

21/01/2001 | 10:43 | מאת: יעל

אני אישה בת 28 במשך שנים כל יום אמורה להתעורר בשעה 7 בבוקר ולא משנה איך אני מנסה להתמודד אין האפשרותי לקום הבעיה הזאת יוצרת שרשרת של בעיות נוספות בעבודה ועם המסגרת של הילדים

22/01/2001 | 14:46 | מאת: ד"ר דרור גרין

יעל יקרה, הבעיה שאת מתארת אכן יוצרת שרשרת של בעיות, ועשויה לפגום בכל מהלך היום. את מספרת שהבעיה נמשכת מזה שנים, ושאינך מצליחה לפתור אותה. אני משער, שבאופן כלשהו את מצליחה להתמודד איתה, למרות הקושי, אם היא קיימת זמן רב כל-כך. האם זה היה כך תמיד, גם בילדותך, או שאת יכולה לזכור את הזמן שבו החלה הבעיה? האם פנית לבקש עזרה מקצועית? מדוע את מעלה את הבעיה דווקא עכשיו? האם תוכלי לתאר מעט יותר, את האופן שבו את מתמודדת היום עם הבעיה? בברכה, דרור גרין

05/02/2001 | 11:12 | מאת: יעל

אני לא חושבת שהבעיה הייתה קיימת בילדות וממש לשים את האצבע מתי זה התחיל אין לי אפשרות. לא, לא פניתי לטיפול למעט פעם אחת טיפול אלטרנטיבי בתמציות פרחים. ואני מעלה את הבעיה עכשיו כיוון שאני אם חד הורית ואני חייבת לנהל הכל לבד והבעיה הזאת מקשה עליי את ההתמודדות וכיוון שבספט' הקרוב התאומים שלי עולים לכיתה א' ואני חרדה מחוסר יכולתי להקנות להם הרגלי התעוררות בריאים אני לא רוצה לסחוב אותם לטירוף ההתעוררות בדקה האחרונה כמו שקורה לי.

22/01/2001 | 22:59 | מאת: חג

יעל יקרה, לבעלי יש את אותה בעיה. בכל יום הוא מכוון את השעון ל- 7:00 בבוקר ותמיד עוזב את הבית רק בשעה 9:00. יש לי הצעה בשבילך - תחיי עם זה.

23/01/2001 | 21:13 | מאת: רוז

נראה לי שזה השעון הביולוגי שלך, אני כמעט בטוחה, שאם את מנסה לישון מוקדם ולא מצליחה להרדם. היום יש טיפולים לשינוי השעון הביולוגי, ע"י חשיפה לאור בארוכי גל מסוימים, לזמנים קצובים, בשעות מסוימות.

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית