למשתתפי הפורום, שאלה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

21/01/2001 | 23:53 | מאת: שגית

שלום לכולם, ברצוני להעלות בעייה שנתקלתי בה. כדי להגיע לפסיכיאטר בקופ"ח נאמר לי שיש בתחילה לגשת לעובדת סוציאלית ושהיא תתן לי הפנייה לפסיכיאטר. וכשהצלחתי לקבל הפנייה נקבע לי תור לעוד חודש וחצי. איך אתם הצלחתם להגיע לפסיכיאטר מבלי לשלם מאות שקלים באופן פרטי? האם גם אתם נתקלים בבעיה לקבל למשל סרוקסט? רופא המשפחה נתקל בבעיות וטוען שאין לו אישור לכך ולגשת לפסיכיאטר זו משימה ממש בלתי אפשרית. תודה.

22/01/2001 | 00:14 | מאת: טלי וינברגר

שגית שלום רב, אני מבינה את התיסכול שאחז בך. לאחרונה נכתבו פה לא מעט דברים על קריסת מערכת הרפואה הציבורית, על מחירים גבוהים עבור טיפול מסובסד במסגרת קופות החולים וכו'. לצערי אין לי אלא להשתתף איתך בתיסכול ההולך וגובר בככלל בקרב כל ציבור הזקוקים לרפואה בכל גווניה ותחומיה. אולי ד"ר פלד, מעצם היכרות עם המערכת של הפסיכיאטרים יותר קרוב ממני, יוכל לתת לך עצות מעשיות יותר. בכל מקרה אל תתיאשי. אם את זקוקה לתור הזה, עדיף להמתין חודש וחצי מאשר לא ללכת בכלל. בהצלחה, טלי פרידמן

22/01/2001 | 00:15 | מאת: אלמוני

}{

22/01/2001 | 01:59 | מאת: מאיר

זה לא בדיוק ככה. טלי פרידמן הציגה כאן את הטיעון של מישרד הבריאות שהוא כמובן מופרך. בשטח יש תחרות בין 4 קופות חולים: כללית, מכבי, מאוחדת ולאומית. יש תחרות אמיתית בין הקופות ויש הבדלים (גדולים?) ביחס ובשירות. אינני מכיר את העניין הפסיכיאטרי והפסיכולוגי בקופות-החולים השונות אבל אני מניח שזה לא שונה בהרבה מהרפואה הרגילה. ההמלצה החד-משמעית שלי היא להחליף קופת חולים. פשוט מאד תיכנסי לסניף הדואר ותמורת 11 ש"ח ומילוי טופס קצר את מועברת לקופה אחרת עפ"י בחירתך. יש תקופת המתנה של 3 חודשים לפחות אבל כדאי לחכות כי לפי הסיפור שלך אין לך הרבה מה להפסיד.

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית