ריספרדל או neuleptil

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

21/01/2001 | 22:49 | מאת: ורדית

שלום אני מאוד זקוקה לעזרתכם. המצב שבני בן ה 10 סובל מבעיות קשב וריכוז ובעיות רגשיות, בתחילה הומלץ לי לתת לו תרופה בשם ריספרדל 0.5מ"ג ליום. למרות שתרופה זן ניתנת לחולי סכיזופרניה. אך הוברר לי שהילד אינו סובל מסכיזופרניה אך יתכן שתרופה זו תעזור לבעיותיו. עקב כך שקופת החולים אינה מממנת תרופה זו ולי קשה לממן אותה מחיר מלא הוחלט לשנותה לתרופה בשם neuleptil 1מ"ג ביום. יצא לי לקרוא מעט על התרופות על תופעות הלוואי ששימוש עלול לגרום לאימפוטציה, קשיחות שרירים ועויתות גופניות שעלולות להישאר גם לאחר הפסקת התרופה. שאלותיי? האם תרופות אלו בטוחות לשימוש לילד בגיל הנ"ל? והאם הן עלולות לגרום לו תופעות לוואי במינון שניקבע לו? מי מהן נחשבת ליותר בטוחה ואמינה? כמה זמן לוקח עד להשפעה? אנא הסבר קצר על כל תרופה והשלכותיה מבחינת טיפול בילדים בגיל שציינתי והאם תרופה זו ניתנת לבעיות שצינתי? אנא עיזרו לי להחליט מי מבין השתיים יותר בטוחה וטובה יותר לבעיות הילד? בתודה תשובתכם המהירה

22/01/2001 | 18:18 | מאת: ורדית

ורדית כתב/ה: > > שלום > אני מאוד זקוקה לעזרתכם. המצב שבני בן ה 10 סובל מבעיות קשב > וריכוז ובעיות רגשיות, בתחילה הומלץ לי לתת לו תרופה בשם ריספרדל > 0.5מ"ג ליום. למרות שתרופה זן ניתנת לחולי סכיזופרניה. אך הוברר > לי שהילד אינו סובל מסכיזופרניה אך יתכן שתרופה זו תעזור > לבעיותיו. עקב כך שקופת החולים אינה מממנת תרופה זו ולי קשה לממן > אותה מחיר מלא הוחלט לשנותה לתרופה בשם neuleptil 1מ"ג ביום. > יצא לי לקרוא מעט על התרופות על תופעות הלוואי ששימוש עלול לגרום > לאימפוטציה, קשיחות שרירים ועויתות גופניות שעלולות להישאר גם > לאחר הפסקת התרופה. > שאלותיי? > האם תרופות אלו בטוחות לשימוש לילד בגיל הנ"ל? והאם הן עלולות > לגרום לו תופעות לוואי במינון שניקבע לו? > מי מהן נחשבת ליותר בטוחה ואמינה? > כמה זמן לוקח עד להשפעה? > אנא הסבר קצר על כל תרופה והשלכותיה מבחינת טיפול בילדים בגיל > שציינתי והאם תרופה זו ניתנת לבעיות שצינתי? > אנא עיזרו לי להחליט מי מבין השתיים יותר בטוחה וטובה יותר לבעיות > הילד? > בתודה > תשובתכם המהירה >

23/01/2001 | 22:47 | מאת: ורדית

ורדית כתב/ה: > > ורדית כתב/ה: > > > > שלום > > אני מאוד זקוקה לעזרתכם. המצב שבני בן ה 10 סובל מבעיות קשב > > וריכוז ובעיות רגשיות, בתחילה הומלץ לי לתת לו תרופה בשם ריספרדל > > 0.5מ"ג ליום. למרות שתרופה זן ניתנת לחולי סכיזופרניה. אך הוברר > > לי שהילד אינו סובל מסכיזופרניה אך יתכן שתרופה זו תעזור > > לבעיותיו. עקב כך שקופת החולים אינה מממנת תרופה זו ולי קשה לממן > > אותה מחיר מלא הוחלט לשנותה לתרופה בשם neuleptil 1מ"ג ביום. > > יצא לי לקרוא מעט על התרופות על תופעות הלוואי ששימוש עלול לגרום > > לאימפוטציה, קשיחות שרירים ועויתות גופניות שעלולות להישאר גם > > לאחר הפסקת התרופה. > > שאלותיי? > > האם תרופות אלו בטוחות לשימוש לילד בגיל הנ"ל? והאם הן עלולות > > לגרום לו תופעות לוואי במינון שניקבע לו? > > מי מהן נחשבת ליותר בטוחה ואמינה? > > כמה זמן לוקח עד להשפעה? > > אנא הסבר קצר על כל תרופה והשלכותיה מבחינת טיפול בילדים בגיל > > שציינתי והאם תרופה זו ניתנת לבעיות שצינתי? > > אנא עיזרו לי להחליט מי מבין השתיים יותר בטוחה וטובה יותר > לבעיות > > הילד? > > בתודה > > תשובתכם המהירה > > > >

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית