גירושין והשפעה על ילדים
דיון מתוך פורום פסיכולוגיה קלינית
האם קיימים מחקרים בנוגע לגילאים הקריטיים בהם גירושין מזיקים לילדים. האם קיימים גילאים בהם המצב קריטי עד כדי כך ששווה לדחות את הגירושין לתקופה? הערה: הילדים שלי הם בני 6 חודשים ושלוש שנים.
אין דבר כזה גיל אופטימלי של הילדים שמתאים לגרושין. יש אמנם הרבה נשים ( בעיקר), שדוחות גירשין בגלל גיל הילדים וההשפעה של התהליך עליהם , אך בעצם אם רע בזוגיות , איזה טעם יש להמשיך עם הביחד ? לדעתי ,כלא מומחה , ההחלטה אם להתגרש צריכה להיות קשורה לעד כמה רע לך עם בעלך ועד כמה את לא מוכנה להיות יחד איתו. ההשפעה הבלתי נמנעת על הילדים ניתנת לטיפול במידת הצורך ( יעוץ , פסיכולוג). אם תתגרשי בזמן הקרוב הרי בנך הקטן שהוא היום תינוק , יגדל מלכתחילה לתוך מציאות שאין אבא בבית באופן רצוף. אולי יש בזה הקלה מסיומת? שהרי אם זה מה שיכיר כשיגדל, יתכן ודוקא עליו ההשפעה תהיה קטנה יותר?
מארק שלום אין גיל מוצלח יותר או פחות לגירושין. אם היחסים בין בני הזוג אינם טובים יש מקום לטפל בכך, כולל גירושין אם יש צורך. אין ספק שההשפעה על הילדים תהיה שונה בכל גיל, אולם גם נוכחות של זוגיות שלילית בבית משפיעה לרעה וקשה לדעת מה גרוע יותר. אני מציע שבמידה והחלטתם להתגרש תפנו למגשר כדי להגיע להסכמה מלאה על אופן גידול הילדים והסכמי המפגש שיתקיימו. בברכה ד"ר אורן קפלן