חרדות וקלונקס

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

17/01/2001 | 22:44 | מאת: דנה

ד"ר שלום אני בת 24, וחברי בן 28, אנחנו יוצאים כבר כשנה יחד ומתכננים להנשא בקרוב, הוא סיפר לי שהוא נוטל תרופה בשם קלונקס מידי יום, בגלל כאבי ראש לדבריו, במשך כל תקופת היותנו יחד הבחנתי באופן ברור ביותר שחברי סובל מחרדות בלתי הגיוניות ובלתי מוסברות ממחלת האיידס, לא רק שבלי שום סיבה הוא שלח אותי פעמיים להבדק, הוא מפחד שאני אפילו מאכילה תינוק, מנגבת ידיים במגבת שלא שלי, או כל דבר אחר שברור לשנינו שלא ניתן להדבק מכך, אני מרגישה ששאלתי היא קצת מוזרה, אך באמת הוא מתנהג בצורה מפחידה, ואני לא יודעת מה עליי לעשות כדי להבין אותו, אגב הוא גם מאוד אובססיבי לדברים נוספים כמו ניקיון, ותכשירי קוסמטיקה. שאלותיי הן: מהי המחלה ממנה סובל חברי? מהי תפקידה של תרופת הקלונקס? מה עשוייה להיות ההשפעה של התנהגותו על מערכת היחסים בינינו? ואיך אני צריכה להתנהג איתו בעקבות הבעייה? תודה רבה דנה

17/01/2001 | 23:34 | מאת: ד"ר אבי פלד

שלום לך דנה תבררי מי נתן לו את הקלונקס ומדוע מותר לך לדרוש אבחון שעבר כדי לקבל את הטיפול קלונקס ניתן בד"כ להרגעה אבל לא למקרים של טיפול ארוך (שנים) כי הוא גורם להתמכרות - מי שלוקח קלונקס שנים מתמכר לו כמו לסמים - להדגיש מדובר בתכשיר מקבוצת תכשירים יחידה בפסיכיאטרייה שגורמת להתמכרות ולכן פסיכיאטרים לא אוהבים לרשום אותה. ההרגשה שלך שמשהוא מוזר אצלו בחשיבה ובתפיסת-העולם מדאיגה כי יתכן ומתפתחת מחלה נפשית. איך הוא מתפקד בחיי יום יום ובעבודה? כדאי לדעת עוד אינפורמציה לייעץ בהמשך בברכה דר' פלד

19/01/2001 | 15:46 | מאת: דנה

ד"ר פלד שלום רב, ברצוני להודות לך על תשובתך, ובהמשך לכך ביררתי דברים נוספים אודות תרופה אותה נוטל חברי, אין הוא נוטל את התרופה באופן קבוע, אלא לדבריו רק כאשר יש לו כאב ראש, את התרופה רשם לו פסיכאטר (ראיתי בביתו מרשם חתום בידי פסיכיאטר), והוא נוטל אותה מספר שנים, בחיי היום יום כפי הנראה הוא מתפקד בצורה נורמלית לחלוטין- אקדמאי ועובד כעצמאי מצליח, אך הדברים הקטנים שהצגתי בשאלתי הקודמת, מטרידים אותי, וחששי כפי שבטח שמת לב שהוא מפתח איזה מחלת נפש שאאלץ להתמודד איתה בעתיד, לאחרונה למשל ישבנו במסעדה לפתע הוא שמע זוג שיושב לידנו מדבר על איידס, הוא נכנס לחרדה, וביקש שנעזוב את המקום, הוא שואל אותי שאלות מוזרות כמו : "את לא האכלת איזה תינוק לאחרונה ? אם כן את צריכה להבדק", ועוד הרבה דברים מוזרים כאלה, הוא אומר לי שהוא מודע לזה שיש לו פחד מדבר ספציפי אחד ואין לו מושג למה, בנוסף אני רואה שהוא אובססבי לדברים נוספים כמו ניקיון. מה עליי לעשות כדי להתמודד עם המצב אליו נקלעתי? תודה רבה דנה

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית