היפנוזה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

17/01/2001 | 18:13 | מאת: יונתן

אני רוצה לעשות היפנוט עצמי( עם קלטת -בלי עוד אדם עוזר) אתה יכול לתת לי פרטים או עזרה או משהו??

17/01/2001 | 23:59 | מאת: ד"ר אורן קפלן

יונתן שלום בכל חנות ספרים גדולה יש מבחר קלטות במדף הפסיכולוגיה. גם אם תיכנס לאתר אינטרנט של חנות ספרים, כמו סטימצקי, ותקליד מילת חיפוש "היפנוזה" תקבל מספר אפשרויות. מניסיוני אני חושב שחשוב להתחיל תהליך כזה דווקא עם איש מקצוע ולא לבד. הקלטות יכולות להיות הרבה יותר יעילות אחרי שקיבלת הנחיות ופידבק בצורה מקצועית, ואחרי שהתאימו לך באופן אישי את התהליך ההיפנוטי. בברכה ד"ר אורן קפלן

18/01/2001 | 08:29 | מאת: ג.

למה אי אפשר לבד? זה מסוכן או משהו???

18/01/2001 | 05:18 | מאת: יעל

למה טובה ההיפנוזה ?

18/01/2001 | 21:30 | מאת: ד"ר אורן קפלן

יעל שלום היפנוזה טובה למטרות רבות, אולם השימוש הנפוץ ביותר הוא להתמודדות עם כאב, חרדות, פוביות ועוד תופעות הדורשות טיפול התנהגותי שיכול לקבל חיזוק מטכניקות היפנוטיות. בנוסף היפנוזה טובה ליצירת מצב רגיעה כללי, נגד מתח, ולהפחתת תופעות פסיכוסומטיות שונות. יש שימוש בהיפנוזה כמעט בכל תחום אפשרי בתחום בריאות הנפש והרפואה אולם הנ"ל הם השימושים הנפוצים ביותר. אם מעניין אותך תחום ספציפי כתבי זאת ואנסה לפרט. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית