למיכל כ. מפורום קרדיולוגיה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

17/01/2001 | 09:52 | מאת: מירב

למיכל וגם ליעל קראתי את דבריכן בפורום קרדיולוגיה על קפיצות בלב והגעתן אישכהו למסקנה שזה קשור לחרדה או לכדור שאתן לוקחות. אני מבקשת מכן לעשות חיפוש ע"י המילה הפרעות קצב, או לב מחסיר פעימה ותראו כמה אנשים יש כמותכן. גם אני באותו מצב. בדרך כלל לאנשים שיש בעיות עם צניחת מסתם יש את התחושה המבהילה והמשתקת הזאת. החרדה רק מגבירה את התחושה הלא נעימה הזאת. את יודעות באופן טבעי כאשר חרדים הלב דופק באופן לא סדיר, חזק מדי, מוסיף פעימה, מחסיר פעימה. ישנן הרבה במצבכן, אין לכן מושג כמה. למשל - חשבתי שאני ממש לא נורמלית והגעתי לטיפול פסיכולוגי - מפני שהרופאים אמרו לי שזה פסיכולוגי - זה היה לפני שנתיים. מאז שהתחברתי לאינטרנט - נכנסתי לפורום קרדיולוגיה בכמה אתרים וראיתי המון המון אנשים עם אותן תחושות ותמיד ההמלצה לעשות אקו, הולטר, אקג וכו'. שוב - אצל חולי MVP (צניחת מסתם) הבעיה יותר שכיחה - אינני יודעת אם אתן משתייכות לקטיגוריה הזאת. מה גם שכשאר זה קורה - המוח לא שוכח ותמיד מחכים לפעם הבא שזה יקרה. אני למשל כאשר עולה כמות רצינית של מדרגות - אני כבר חושבת על אותה הפרעה ובדיוק שאני חושבת זה קורה.. אינני יודעת אם מנחם מה שאני רושמת כאן - אבל אתן לא לבד. אשמח לענות על כל שאלה אם תרצו. להת' מירב

22/01/2001 | 18:24 | מאת: mir

למיכל שלום:גם אני סובלת מתופעה של קפיצה או פרפור או איך שנקרא לזה כדי שיבינו מה אומרגישים אני אמא לשניים וסובלת מזה 10 שנים וכל פעם מחדש בתקופות זה קורה כמה פעמים ביום לפעמים בלילה וכמובן זה מאוד מאוד מפחיד........... אז אם תרצי להתייעץ קצת יחד אחרי מיליון בדיקות שערכתי כרגע דר קיציס המליץ על בדיקה נוספת אלה שאנו לא מוצאים איפה עושים אותה היתי רוצה שתעני לי באימל תודה מיר

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית