אלימות בגן-

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

17/01/2001 | 08:19 | מאת: אלמונית

בגן של בני הונהגה שיטה חדשה שבה מי שמרביץ למחרת שומר על אותו ילד. האם שיטה זו נכונה ומקובלת? זה נראה מוזר ויוצר בעיה. מה אם אותו ילד שכביכול שומר על הילד שהוא הרביץ לו,והוא שוב מכה. ואותו ילד שמרביצים לו האם הוא לא יפתח תלות וירצה שכל הזמן ישמרו עליו. אני מצטערת אם מכתב זה נשמע מבולבל.

17/01/2001 | 09:06 | מאת: ד"ר דרור גרין

אלמונית יקרה, לכל גישה חינוכית יש יתרונות וחסרונות, ואולי הדרך הטובה ביותר היא לבדוק את התוצאות ולהיות ערים וזהירים. הרעיון הכללי נשמע טוב. זהו נסיון להפוך תוקפנות להתנהגות חיובית, ולחשיבה על צרכיו של השני, ואני יכול להבין את ההגיון שלה. מצד שני, הילד התוקפן עשוי לראות בשמירה סוג של עונש, ולא להבין את המשמעות החיובית שלה. אני הייתי מציע לגננת להפוך את ה'שמירה' לערך חיובי, ובעצם לתת לכל ילד בגן תפקיד של 'דאגה' לילד אחר. אבל יש להיזהר מהצעות כאלו, שבאות מבחוץ, ואני מציע שתנסי להיות שותפה למתרחש בגן, לשתף פעולה עם הגננת ולסייע לה. כך תוכלי לעזור גם לבנך, וגם להיות מעורבת בחייו ולהסיר קצת מן הדאגה המטרידה אותך. דרור

17/01/2001 | 10:17 | מאת: אלונה

לדרור, זה מה שקרה עם הבן שלי, הבוקר הוא אמר שהוא לא רוצה ללכת לגן מכיוון שעליו לשמור על הילדה שהוא הרביץ לה. ובאמת מה שאמרת קרה! הילד לא מבין את המשמעות! אנא,כתוב את תשובתך במהרה. תודה מראש

18/01/2001 | 22:28 | מאת: שקד

שלום לך, אני פעם ראשונה גולשת באינטרנט , אז נעים מאד. באשר לשאלתך, לדעתי שיטה זו לא מקובלת, לא ניתן להכריח ילד להיות הבייביסיטר של אחר, כל ילד יבחר את הגב החזק שעליו הוא יכול לסמוך . לא צריך להפיל את האחריות על ילדים לשמור על הילד שהיכה. אחריותה של הגננת לטפל באלימות בגן, ולא להעניש ילד ולהזדנב אחרי אחר. אותנו לימדו וגם אותם מלמדים שיש לדבר ולספר ולא לפתור בעיות במכות ולכן אין שיטה זו מקובלת עלי. אולי נשתמע שלומית

19/01/2001 | 08:15 | מאת: אלונה

אני מודה לך על התייחסותך לשאלה שלי, רק אתמול דברתי עם הגננת ואמרתי לה את שאמר דרור גרין. שלאחד השיטה יכולה לעזור אך לאחר היא יכולה להזיק. וכך קרה עם בני הרעיון הזה הכניס אותו לחרדה גדולה. ואתמול מסתבר שהוא שוב שמר על ילדה אחרת.ניסיתי להסביר לו שוב את הנושא. והוא שאל אותי אז מה יקרה אם הוא ישמור על הילדה נניח ואז יבוא ילד אחר וירביץ לו או לה ,אז על מי אותו ילד בעצם ישמור. אם אותו ילד ישמור על הילדה אז מה בעצם יקרה איתו. שניהם ישמרו עליה או רק אחד? היום הוא אמר לי בחיוך שהוא לא הולך לגן והוא היום יעשה בעיות.. אני מקווה שהדברים ייסתדרו.

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית