חלומות נבואיים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

15/01/2001 | 15:23 | מאת: אליהו הנביא

אני מכיר מספר אנישים הטוענים שהם חלמו על אירוע כלשהו (טלפון מאדם זר עם השם המדוייק שלו , תאונת דרכים של רכב מסויים ומספר ימים לאחר מכן עברו ליד תאונה עם אותפ מכוניות מהחלום) ההסבר ההגיוני היה שהיה להם פחד מדבר מסויים הם חלמו על משהו דומה והוא התרחש, ואח"כ הם "שיכנעו" את עצמם שפרטים זהים לחלום. במקרים אלו החולמים סיפרו שהם סיפרו לאנשים על פירטי החלום לפני שהפרטים התרחשו במציאות. ולכן ההסבר שלי הופרך. איזה הסבר יכול להיות לזה?

16/01/2001 | 20:47 | מאת: ציפורנו של אשמדאי

דה ז'ה ווווווווווווווווווווו

17/01/2001 | 09:17 | מאת: רוקמת התחרה.

יש לזה הסבר, גם לדה זה וו, שישנן ישויות נוספות שחיות במימד אחר משלנו, והן יודעות דברים יותר מאיתנו, וכשהן מקבלות ומעבירות מידה בצורה טלפאתית, אנחנו קולטים אותם, בצורה של חלום, בצורה של דה זה וו, ובצורה של תחושה כאילו מישהו לחש לנו באוזן שכך יהיה.

17/01/2001 | 22:18 | מאת: החולמנית

לדעתי עשויים להיות רק שני הסברים לחלומות הכביכול נבואיים: ראשית, כמו שציינת, פחד (לעיתים סביר) ממאורע כלשהו. שנית - צירוף מקרים בלבד. ואם תעשה סצת סטטיסטיקה, קרוב לודאי שתגלה שרוב המאורעות עליהם חלמת לא התרחשו במציאות. ובכלל, על זה כבר אמרו גדולים וחכמים מאיתנו: החלומות שווא ידברו!

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית