פסיכיאטר פרטי

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

15/01/2001 | 21:17 | מאת: סיון

שלום, אני מטופלת אצל פסיכולוגית שח קופ"ח. החלטנו שאני אתחיל לקחת סרוקסט האם כדאי לפנות לפסיכיאטר פרטי על מנת שלא יהיו רישומים בקופ"ח, כידוע במדינתנו קיימת סטיגמה בנושא

15/01/2001 | 22:42 | מאת: ד"ר אורן קפלן

סיון שלום זו שאלה מאוד סוביקטיבית. בעיקרון הנתונים הרפואיים הם חסויים ואם תפני לפסיכיאטר של קופת החולים, אז מעבר לחסכון בייעוץ הרופא הפרטי, תוכלי לקבל את התרופות במחיר זול מאוד יחסית למרשם פרטי. כמובן שישנו רישום, ואם תתבקשי פעם לחתום על ויתור סודיות רפואית יוכלו אולי לראות שקיבלת סרוקסט. השאלה האם הדאגה הזו נראית לך משמעותית או לא, ועל כך אין תשובה אובייקטיבית. הרי גם את הביקור אצל הפסיכולוגית יוכלו לאתר אם ירצו. לדעתי האישית גם אם ידעו שלקחת סרוקסט (או פרוזק או כל תרופה אחרת מהמשפחה הזו) וגם אם ידעו שהיית בטיפול פסיכולוגי אז אולי ישאלו כמה שאלות ואם תדעי לענות עליהם כראוי אף אחד לא יוטרד מכך. בסופו של דבר אחוז לא קטן מאוכלוסית ארצות הברית לוקחת כיום פרוזק ודומיו... בברכה ד"ר אורן קפלן

16/01/2001 | 19:13 | מאת: סיון

ד"ר קפלן שלום, תודה על תשובתך המפורטת. כבר מחר אני מתכוונת לפנות לפסיכיאטר של הקופ"ח, ואני לא מתביישת בכך שאני אקח סרוקסט כרגע בראש מעייני צריך להיות בריאותי הנפשית, אף אחד שלא עבר סבל נפשי לא יכול לדעת מהו. אני מקווה שהסרוקסט יגרום לי להרגיש יותר טוב עם עצמי ועם החיים, הפסיכולוגית שלי ביקשה ממני לבחור בחיים ואמרתי לה שאני לא מסוגלת , אני מקווה שיבוא יום ואני אוכל בינתיים ההגדרה הנכונה לגביי היא בן אדם מת מהלך. ד"ר קפלן חיזקת אותי בקבלת ההחלטה וגרמת לילהרגיש נוח איתה. שוב תודה.

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית