הפרעת אישיות גבולית-דר' קפלן

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

15/01/2001 | 08:12 | מאת: אלונה

האם אפשר לקבל מידע , מהם התופעות להפרעה זו ,במה זה מתבטא. והאם יש אתר בעברית בנושא תודה

15/01/2001 | 09:09 | מאת: אמיר

שלום לך יש אתר שכתובתו:VOICES.CO.IL באתר תוכלי למצוא סיפורי חיים על אנשים החיים עם מחלה זו. כמו כן יש שם מאמר על מחלה זו (לפי מיטב זכרוני) אמיר

15/01/2001 | 11:28 | מאת: פסיכולוג

הפרעת אישיות גבולית זו לא מחלה!!! זה ארגון אישיות שמתבטא באימפולסיביות, חוסר יציבות רגשית. רגישות גדולה לדחיה ונטישה. הקושי הבעיתי ביותר הוא הקושי ביחסים בין אישיים

15/01/2001 | 18:49 | מאת: אלונה

אני עוקבת אחר תשובותיך בפורום בעיון רב, אני חושבת שזו פעם ראשונה שאתה כותב בצורה כה קרה וקצרה. אני חושבת שהויכוח האחרון בפורום תרם לכך רבות.וחבל אני מאלו המעריכים מאד את האנשים המקצועיים אשר עונים כאן בכלל ואותך בפרט. וכמוני ישנם עוד המון. חבל שהמיעוט אשר אינו מרוצה ולחינם, מקלקל לאחרים. וזה מוזר כי הרי ידוע שהרוב הוא קובע. אני מרשה לעצמי להתנצל בשם אלו המגלים חוסר הבנה,ידע,פירגוןוסבלנות ואלו אשר לא יודעים להעריך דבר נפלא כמו הפורום הזה.

15/01/2001 | 20:10 | מאת: יהודה

אם הכונה אלי אז אתה טועה בגדול ודע כי אני עוקב בעיקר אחרי טעויות אז שלא תיפול אצלי למקלדת

15/01/2001 | 20:14 | מאת: יהודה

הכוונה כמובן לפסיכולוג המזוייף

15/01/2001 | 20:50 | מאת: adi

שלום לך, מבלי לפסול את המומחיות והידע שצברת, אם אתה פסיכולוג, מדוע אינך מפרסם את שמך? עדי

21/01/2001 | 23:53 | מאת: פסיכולוג

התנצלות ודיברי הסבר ראשית זו היתה פעם ראשונה שעברתי/נכנסתי לאתר. צרם לי ובעצם רציתי להרגיע את מי שחושב שהפרעת אישיות גבולית זו מחלה. ודר' קפלן בהחלט ענה בצורה רצינית וענינית. שנית אני מופתע לטובה ושמח שיש כאן אנשים ששואלים ומקבלים תשובות. שלישית שמי אופיר וכאיש מקצוע המסתכל מהצד על הפורם הזה, יש לכם בהחלט אנשי מקצוע רציניים ששווה להקשיב להם. ולבסוף, אם אני זוכר נכון את השאלה של אלונה, אז בד"כ לא מטפלים בהפרעת אישיות גבולית עם כדורים, אלא אם מדובר במצב קיצוני או במצב של גלישה פסיכוטית. ההמלצה היא על פסיכותרפיה. עם זאת כדאי להיות מוכנים שהטיפול לא יהיה קל. זאת כיוון שכפי שכבר למדנו למי שסובל מהפרעת אישיות גבולית יש קושי בקשרים וטיפול בד"כ מבוסס על קשר. חשוב לנסות ולהחזיק מעמד בתחילת הטיפול, הסכנה היא שהרגישות הגדולה של הגבולי תקשה עליו להשאר בטיפול והוא ישחזר עם המטפל מיד את דפוס הקשרים ו"ינטוש את המטפל" שלא רגיש אליו מספיק ולא רואה כמה הוא זקוק. אם עוברים את המשברים בטיפול ויודעים המטפל והמטופל את הבורות שהם עשויים ליפול בהם, יש סיכוי לעתיד טוב יותר!!! בהצלחה!

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית