זקוק לטיפול?

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

14/01/2001 | 09:37 | מאת: דינו

הכל היה בסדר עד שהביקורת העצמית שלי הביאה אותי להיסגר ולרצות להיות לבד , ובשל כך נהרסה לי הזוגיות , ומרגע זה הרגשתי כמו שאני תחת זכוכית מגדלת , נחקרתי ע"י בת זוגי לכל פעולה שעשיתי , כל דבר שנאמר שימש בסופו של דבר נשק נגדי . אך מותר לציין כי לאורך כל הדרך בת זוגי נתנה את מיטבה גם ברגעים ברגעי המשבר , ההתנתקות ובכלל , דבר לא עזר , להפך בחלוף ארוע מצער שני ( במישור המיקצועי ) היחסים המשיכו לדרדר , ואיתם הכעס הכאב והפגיעה . יצאנו לחופש אחד מהשני , אולם זה לא עזר , כי נשארנו בקשר , ואם כל רצוני לחזור ולשקם את הכל , הריקנות הפנימית שהציפה אותי מנעה ממני את התענוג להיות במחיצת בת זוגי (שהיום איננה עוד), לאורך התקופה נפרדנו וחזרנו מספר פעמים , והפרידות לא היו מוחלטות נשארנו בקשר ולפעמים נפגשו תוך הבעת דאגה אחד לשני וגעגועים . הכל הגיע לשיאו ברגע שנאלצתי לשקר לה - בפעם הראשונה , שקר ולא משנה עוצמתו וכמה הוא רציני או לא , העובדה ששיקרתי לא הייתה לעניין - וזה שבר את גב הגל . דבר שלא קרה מעולם . אני נמצא עכשיו בצומת עם רגשי אשם וצער על שהדברים הגיעו עד הלום .

14/01/2001 | 23:19 | מאת: ד"ר אורן קפלן

דינו שלום אתה מתאר משבר אמון בזוגיות שפרץ בלי כל הודעה מוקדמת. אבל האם המשבר הזה באמת כה בלתי צפוי? האם לפחות בדיעבד אתה יכול להבין מה התרחש? בצומת שנוצרה הייתי ממליץ לך לפנות לייעוץ פסיכולוגי. במידה ואתה ובת זוגך מוכנים לכך כדאי לפנות לייעוץ זוגי ולברר שם מה קרה ואיך אפשר לחזור לחיי הזוגיות הטובים שהיו קודם לכן, תוך הבנה עמוקה מה קרה והביא לשבר. במידה ואין אפשרות כזו כדאי אולי שתפנה בעצמך. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית