טריכוטילומניה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

14/01/2001 | 00:57 | מאת: מאיה

אני בת 22 סובלת מטריכוטילומניה מאז היותי בת 11 (רק לאחרונה נודע לי שיש שם לתופעה) האם טריכולומניה היא אכן הפרעה נפשית? ממה היא נובעת? האם יש טיפול שבו אפשר להעזר והיכן ניתן למצוא עוד מידע בנושא? תודה מראש מאיה

14/01/2001 | 19:10 | מאת: ד"ר אבי פלד

מאיה כתב/ה: > > אני בת 22 סובלת מטריכוטילומניה מאז היותי בת 11 (רק לאחרונה > נודע לי שיש שם לתופעה) > האם טריכולומניה היא אכן הפרעה נפשית? אם באמת מדובר בטריכוטילומינה אז מדובר בהפרעה נפשית ממה היא נובעת? לא ידוע האם יש > טיפול שבו אפשר להעזר והיכן ניתן למצוא עוד מידע בנושא? כן הטיפול היעיל יחסית הוא טיפול פסיכולוגי התנהגותי - אבל כל טיפול הוא מוגבל בהשפעתו - מדובר בתסמונת שלא מגיבה טוב לכל טיפול שהוא > תודה מראש כדאי לאבחן את התסמונת אצל פסיכיאטר ולא רק מהתרשמות והשוואה עם מה שקראת או שמעת

14/01/2001 | 23:11 | מאת: ד"ר אורן קפלן

מאיה שלום התופעה בד"כ עקשנית למדי אבל ניתן להחליש אותה בצורה משמעותית או אף להעלימה. לגבי טיפול תרופתי, הכרתי מקרים שנעזרו מאוד מפרוזק בטווח ארוך. כדאי לפנות לפסיכיאטר לייעוץ בנושא. רצוי, כמו שד"ר פלד ציין, לשלב טיפול פסיכולוגי קוגניטיבי - התנהגותי. לגבי האם הדבר הפרעה נפשית - זו תופעה שמלווה בד"כ תופעות נפשיות נוספות. חשוב לציין שפגשתי מטופלים שתפקדו ברמה יומיומית מעולה וסבלו מהתופעה בסודי סודות מגיל צעיר כך שאני מציע שלא תישארי ברמת האבחנה והסטיגמות ותגשי לטיפול שמותאם לך באופן אישי. יש אתר מעניין בעברית בנושא, כדאי שתעייני בו. http://www.geocities.com/naamaled/index.htm בברכה ד"ר אורן קפלן

15/01/2001 | 00:53 | מאת: נטע

מכירה את הבעייה ושותפה לה. אני סובלת ממנה מאז היותי בת 12, לאחר תקופה בה הלחץ היה קשה מנשוא. לאחרונה הצלחתי להתגבר על הבעייה(כמו אלכוהוליזם זה מאבק יומיומי שקשה יותר כאשר ישנו לחץ או מתח), לא ע"י טיפול תרופתי כי אם ע"י ניתוח שכלתני של הבעייה: ישבתי עם עט ודף ובניתי תרשים זרימה. ניסיתי להבין מה מביא אותי לתלישת השיערות שגרמה לי לעוגמת נפש נוראית(הייתה תקופה בה היו לי ממש קרחות, שלא לדברעל "שנאצים" ועל מבטים נדהמים מצד הסביבה לנוכח ערימת השיער שסבבה אותי :) ) גיליתי שאני עושה את זה בעיקר כאשר אני מנסה "לברוח" , שלא במודע, ממצבים מלחצים. אני פשוט יושבת או שוכבת במיטה ומתרכזת בפעולה שמשכיחה ממני את אשר אני מעוניינת לשכוח. לכן פיתחתי לי מספר "שיטות" וכעת אני כבר כחצי שנה "נקיה" אני יודעת שהסימפטומים והגורמים לתלישה הם מאוד אונדבידואליים, אבל אולי השיטות תעזורנה לך: 1) נסי להתמודד עם הדברים שמציקים לך. 2) כשאת מרגישה שהידיים נודדות לכיוון השיער- עצרי בעצמך, קומי ועשי משהו אחר- לא צפייה פאסיבית בטלביזיה אלא ספורט או מני דברים שיסיחו את דעתך מהצורך 3) אספי את השיער כך שלא תהייה לך גישה נוחה לשיער 4) תחשבי על השנאצים שיהיו לך אם תתלשי 5) מקלחת עוזרת להשתחרר מהצורך בהצלחה

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית