רפואה הוליסטית ובריאות הנפש

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

13/01/2001 | 23:11 | מאת: אבי

שלום. כידוע יש רופאים מדיצינים רבים המשתלמים בנוסף ללימודי הרפואה המדיצינית גם בשיטות שונות של הרפואה האלטרנטיבית/משלימה/הוליסטי/טבעית וכו', אותם הם משלבים בטיפוליהם. באופן זה הם משלבים ידע רפואי/מדעי עם מוסמכות פורמאלית. רמה וכלים מדעיים, עם ידע מועיל מהשיטות ההוליסטיות. כל זה נכון בתחומי הרפואה המטפלת בגוף האדם. לעומת זאת בתחומי הטיפול בצדדים בעייתיים של נפש האדם, לא ידוע לי על רופאים פסיכיאטרים שהשתלמו ברפואה הוליסטית לסוגיה, ומשתמשים בידע הוליסטי בטיפוליהם בחולי נפש או באנשים המתמודדים עם הפרעות נפשיות הדורשות התערבות פסיכיאטרית. האם יש מי שמתעסק בכך? האם יש פסיכיאטרים בארץ שהשתלמו ברפואה הוליסטית ומשתמשים בידע זה? שמעתי שיש בחו"ל גופים המטפלים במחלות נפש (כוונתי למחלות נפש ממש ולא לסתם בעיות נפשיות "קלות") באמצעות שיטות של הרפואה האלטרנטיבית. מישהו מכיר? מישהו יודע על כך? יש איזה אתר או מידע באינטרנט על כך?

14/01/2001 | 01:12 | מאת: טלי וינברגר

אבי שלום רב, לפי הידוע לי ישנם פסיכולוגים שמשלבים בטיפולים שלהם גם תיאוריות מהמזרח, מדיטציות וטיפולים אלטרנטיביים נוספים. לגבי פסיכיאטרים שמשתמשים בגישות אלטרנטיביות, שמעתי שקיימים בארץ כאלו, אך אין לי מושג מי בדיוק. אולי כדאי שתשאל את אותה שאלה בפורום של רפואה משלימה פה באתר. אם אתה מעוניין בטיפול אלטרנטיבי שנעשה בידי רופא (אבל לא פסיכיאטר) במגוון רחב של בעיות, יש לי מישהו שאני יכולה להמליץ. במידה ואתה מעוניין צור עימי קשר באימייל או בטלפון (הפרטים בכרטיס האישי שלי, תקליק על שמי). בברכה, טלי פרידמן

14/01/2001 | 23:36 | מאת: אבי

וכן העליתי השאלה בפורום רפואה אלטרנטיבית. אבי

14/01/2001 | 19:12 | מאת: ד"ר אבי פלד

יש בארץ פסיכיאטרים מטפלים כאלה לדוגמה דר' רשף בב"ח העמק בעפולה

14/01/2001 | 21:08 | מאת: אבי

.

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית