שיכחה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

23/07/2003 | 21:55 | מאת: יעל

שלום אני בחורה צעירה בשנות ה-20 לחיי ונתקלתי בתופעה מאד מדאיגה לאחרונה אני שוכחת מה מדברים איתי ומה עובר לי בידיים באופן חריג. פעם יכולתי לזכור כל מה שהלך סביבי במרחק של שנים והיום אפילו הנחתי 20 ש"ח לידי על השולחן וקראתי למישהי לבוא וכעבור דקה כשהיא באה שכחתי ששמתי אותו לידי מישהו נותן לי מפתח ואני שוכחת שהוא נתן לי.. רק חיפוש שהוא ערך לי במגירות מצא את המפתח אני מנהלת חשבונות בחברה גדולה והמצב משפיע על עבודתי. אני דואגת מאד שמא זה יפגע בי יותר משפגע בי עד עכשיו... אולי זה פסיכולוגי? איך אפשר לפתור דבר כזה?

לקריאה נוספת והעמקה
24/07/2003 | 15:25 | מאת: גילי

יעל, תנסי לבודד את הגורם למצב הזה ולחפש את הסיבה איך הכל התחיל. אולי איזה אירוע חריג שהוציא אותך מהשלווה אולי איזו בעיה שלא באה על פתרונה ומציקה לך. זה נשמע כאילו איבדת את הריכוז וראשך וליבך נמצאים במקום אחר. יכול להיות שבתת מודע את צריכה לסיים איזו משימה או לפתור דילמה או להגיע לאיזו החלטה חשובה והדבר מציק לך וגורם לך להיות מפוזרת ולא ממוקדת. קחי את הזמן ותעברי לאט לאט על מהלך העניינים וההתרחשויות שקרו לך בזמן האחרון ובטוח שתגלי את הסיבה. ואם אין דבר העומד בפני הרצון - אז בטוח שזה יצליח לך.

26/07/2003 | 07:54 | מאת: ד"ר אורן קפלן

יעל שלום שיכחה יכולה להיות סימפטום פסיכולוגי, למשל בתקופת לחץ או חרדה או בהקשרים נוספים אחרים, עם זאת, הייתי מציע לפני הכל לפנות לרופא המשפחה, לתאר את התופעה ולבקש בדיקות דם ובדיקות בסיסיות אחרות כדי לשלול בעיה רפואית. לאחר שלילת בעיה גופנית פני לטיפול פסיכולוגי. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית