חוסר מנוחה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

01/07/2003 | 14:08 | מאת: אלמונית

שלום רב. ההתנהגות של החבר שלי מתאפיינת בהתפרצויות זעם לא ברורות וחסרות פורופורציה (גם כלפי), כעס מתמיד על העולם ועל דרך חייהם של אחרים ביקורת מוגזמת ובלתי פוסקת כלפי עצמו וכלפי הסביבה וחוסר שקט באופן כללי. כמו כן הוא סובל מבעיות פיזיות כגון: משהו שנראה רק כפסוריאזיס בכפות הידיים והרגליים, אך לא אובחן בוודאות כפסוריאזיס וסוג של התקפי אלרגיה שלא הצליחו לאתר את מקורה. יש לי תחושה שכל הבעיות הללו גם יחד נובעות ממצוקה נפשית כל שהיא אך אינני בטוחה. האם תחושותי נכונות ואם כן למי צריך לפנות? (הוא מוכן לקבל טיפול ומכיר בבעיה) תודה.

לקריאה נוספת והעמקה
01/07/2003 | 15:46 | מאת: HERA

אלמונית, מכיוון שחברך מכיר בבעיה ומוכן לפנות לטיפול, אז חבל לחכות. ניתן לפנות לפסיכולוג דרך קופ"ח, באופן פרטי או דרך המרפאות הציבוריות לבריאות הנפש.

01/07/2003 | 17:01 | מאת: אלמונית

03/07/2003 | 00:01 | מאת: ד"ר אורן קפלן

אלמונית שלום אין צורך בתשובה מקצועית כדי להבין שיש כאן בעיה, הן ברמה האישית והן ברמה הבינאישית. התפרצויות זעם הן בד"כ ביטוי לדימוי עצמי נמוך למרות שהלוקים בהם אינם תמיד מודעים לכך. תופעות העור שאת מתארת אופייניות למצבי לחץ שונים. השאלה האם בן זוגך באמת מודע לבעייתו ומוכן לטפל בה, לא רק ברמה ההצהרתית. בעיקרון כל פסיכולוג קליני עשוי להתאים לטיפול שכזה. ובכל זאת, צריך לשאול מה קורה לך בכל הסיפור הזה, בסופו של דבר את מוכנה לחיות בתוך קשר בו את סופגת את ההתפרצויות הללו ובוודאי זה אומר משהו לגביך והתמודדויותיך. בברכה ד"ר אורן קפלן

04/07/2003 | 11:55 | מאת: חרדה

16/07/2003 | 15:23 | מאת: יערית

שלום לך! תגידי תודה שזה מה שהחבר שלך סובל , אני סובלת משקרים תמידיים מצד החבר שלי הוא פוחד להגיד את האמת ובורח מהמציאות כל הזמן , אני בחורה שסובלת מחדרה והוא לא מתחשב בי, ואם אני מדברת איתו על זה הוא מנתק לי בכוונה או לא עונה ועכשיו הוא בארה"ב אצל אמא שלו ואמרתי לו שאני רוצה שנעבור לגור ביחד כי ההורים שלי לא רוצים שהוא יכנס אליי הבייתה כי הוא לא עובד והוא ניתק לי בפנים ולא התקשר יותר תאמיני לי אם החבר שלך דואג לך ואוהב אותך תישארי איתו למה יש הרבה זבל כמו החבר שלי בחוץ.

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית