למנהלי הפורום - אתם מנהלים פורום בנושא כזה רגיש

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

12/01/2001 | 11:27 | מאת: שמרית

העזתי ושאלתי את דר' פלד שאלה לפני 10(!!) ימים (2/1 - דף 95) וגם כתבתי תזכורת (5/1 - דף 97), ועד היום לא קיבלתי התייחסות. אני חושבת שמעבר לפגיעה האישית שמי שפניתי אליו בכלל לא טרח להשיב, יש כאן משהו יותר עקרוני. אתם מנהלים כאן פורום בנושא כזה רגיש, ואף אחד ממנהלי הפורום לא טורח לבדוק אם כל השאלות קיבלו מענה? ואולי יש עוד שאלות כאלה שנובעות מתוך מצוקה ואף אחד לא טרח להתייחס אליהן? זה פשוט לא בסדר ונראה לי שאתם צריכים לקחת לתשומת לבכם את העובדה הזאת. ברור שיכול לקרות שלא שמים לב, אבל למה מישהו לא דואג לזה? במקום זה אתם בוחרים לריב בפורום על דברים שאתם צריכים ללבן ביניכם לבין עצמכם. אני פונה כאן לכל מנהלי הפורום ולא רק לד"ר פלד כי נראה לי שיש אחריות מסויימת לכולם בנושא הזה ואולי אתם צריכים לבדוק את עצמכם שוב. מה שבטוח, אני לא אכתוב כאן שום שאלה יותר ובטח לא אמליץ על המקום הזה. שיהיה לכולכם כל טוב.

12/01/2001 | 14:05 | מאת: ***

תהיה מעשית יש עוד פורומים בתפוז יש פורום פסיכיאטריה ואת יכולה לשאול גם שמה עקרונית את צודקת

12/01/2001 | 15:20 | מאת: ד"ר אורן קפלן

שמרית שלום ראשית את צודקת. מגיעה לך תשובה ולשם כך הפורום קיים, ואני מתנצל בשמי ובוודאי בשם שאר יועצי הפורום שלא קיבלת תשובה. את צריכה להבין שהמילה "מנהל פורום" איננה מייצגת באמת ניהול. כולנו יועצים בהתנדבות בפורום ואין ביננו קשר מסודר וחלוקת עבודה ידועה מראש כמו במרפאה בעבודת צוות. כל אחד מאיתנו מגיב על הודעות עליהם הוא יכול לענות מבחינה מקצועית ולעיתים כשנראה שיש הודעה שיותר מתאימה ליועץ אחר ממתינים עד שהוא יענה. כל זאת כאמור מבלי שאנחנו נפגשים היכן שהוא ומתכננים את זה מראש. בד"כ זה עובד טוב, אבל לפעמים קורה, כמו שקרה במקרה שלך, שפניה "נופלת בין הכסאות" ולבסוף לא נענת, ועל כך כאמור התנצלותי. שבתי וקראתי את הודעתך המקורית ויש לי הרגשה שהנושא שהעלת נמצא גם הוא "בין הכסאות" מבחינה מקצועית (מבחינת התמחויות היועצים כאן בפורום) ואולי בשל כך אף אחד מאיתנו לא הרים את הכפפה וענה לה. את מדברת בהודעה על אירוע טראומתי וקשה מהעבר שהודחק, ועל טיפול פסיכולוגי שלא מספק מענה מספק למצוקה. עד שלב זה הייתי חושב בעיקר על המלצה לטפול פסיכולוגי, ואולי שינויים בטיפול הפסיכולוגי עצמו. אבל בהמשך ביקשת ייעוץ בנושא תרופות כדי להקל על הכאב וההרגשה הכרונית הלא טובה. לעיתים ניתן להקל על כאב נפשי (ואינני נכנס כעת להגדרה מהו כאב נפשי) בעזרת תרופות, בלא קשר לסיבות להיווצרות הכאב. את עיבוד הטראומה לא ניתן כמובן לעשות ע"י התרופות. אני זוכר שקראתי את הודעתך כשהיא נכתבה ותהיתי האם להגיב אליה. מצד אחד חשבתי שאוכל לייעץ לך בעיקר בנושא הטיפול הפסיכולוגי והאפשרויות הגלומות בו לעזרה. מצד שני ציינת שאת נמצאת כבר בטיפול פסיכולוגי ואת מוטרדת מנושא התרופות, וזה כמובן לא תחום התמחותי. מניסיוני הייתי ממליץ לך לפנות לייעוץ פסיכיאטרי תוך כדי שיתוף הפסיכולוגית שלך ולבחון האם תרופות יוכלו לעזור להקל עליך בתהליך הנפשי הלא פשוט שאת עוברת. חשוב לעשות זאת על סמך הכרות ממשית איתך ומבחינה זו הפורום לא יוכל להועיל. דאגותיך מהחומר הכימי, התמכרות לתרופות וכו' הן מוקדמות מידי. בשיחה עם הפסיכיאטר תוכלי להתייעץ ולקבל חוות דעת מעמיקה האם תוכלי להיעזר ובמה (כמו גם תופעות הלוואי הקיימות, אם בכלל). יתכן והתרופות יוכלו למתן את הגלים הסוערים ולהפוך אותם למתונים יותר. ללא היכרות מעמיקה איתך, אבל על סמך המעט שכתבת, אני משער שטיפול פסיכולוגי הוא הדרך המתאימה להתמודד עם עצם הבעיה. בברכה ד"ר אורן קפלן

13/01/2001 | 08:15 | מאת: בילי

ד"ר קפלן אתה נשמע בן אדם מאוד מיוחד ובעל יכולת נתינה אינסופית ביחד ועם רגישות על מנת לסייע לאנשים הזקוקים לעזרה.

12/01/2001 | 16:29 | מאת: ד"ר אבי פלד

אי אפשר לדרוש יותר מידי משרות חינם אנחנו מתנדבים - וכל מידע מעבר לשום מידע הוא רב בד"כ היעוץ שמקבלים פה בחינם עולה הרבה מאד כסף אני מסכים שיש צורך להסדיר פה את האחריות - אבל לזה תתלווה כנראה מחוייבות כספית גם האחריות המשפטית היא מוגבלת - ויש לזכור זאת !

12/01/2001 | 18:14 | מאת: יהודה

כמו שתמיד אני אומר תשלם תקבל ואם אין לך אז תמות ד"ר פלד היקר אף אחד לא ביקש ממך להתנדב אבל עם החלטת לעעשות כך אז מכל הלב גם אני התנדבתי פעם בצבא והמן לי עשיתי זאת על הצד הטוב מיותר ובמלוא האחריות כסף הוא רק אמצעי ולא מטרה שלך בידידות יהודה

12/01/2001 | 18:28 | מאת: יהודה

באמת ד"ר פלד לא חחבל על הזמן שלך בזמן שאתה יכול לעשות מליונים תפתח קלינה פרטית וכל הפסיכים ישלמו אז למה בחינם ואני לתומי חשבתי או יש רופא בפורום באמת אנושי מה לעשות טעיתי טועים

12/01/2001 | 18:43 | מאת: ד"ר דרור גרין

שמרית יקרה, הכעס שלך מוצדק, ואני מצטער שלא זכית בתגובה עד כה. כפי שד"ר אורן קפלן ציין, למרבה הצער אין כל תיאום בין מנהלי הפורום, וכל אחד מאתנו עונה רק על ההודעות שבתחום התמחותו. זו הסיבה שאני נמנעתי מלענות לך, ובמיוחד כאשר הפנייה שלך הופנתה לד"ר פלד. אני מתנצל גם על ההתנצחויות שנעשות כאן, לעתים, בענייני פסיכיאטריה ופסיכותרפיה. אני משתדל ככל יכולתי להמנע מהן, ולצערי לא תמיד זה אפשרי. העובדה שאנו עושים את עבודתנו בהתנדבות איננה מצדיקה את ההתעלמות משאלתך. ההחלטה להתנדב היא בחירה אישית שלנו, ומכאן והלאה יש לנו מחויבות ואחריות לכל מה שנעשה בפורום הזה. אחת הסיבות לבעיה שהעלית היא ניגוד האינטרסים בין הפסיכותרפיה לפסיכיאטריה, והעובדה שיש כאן שילוב של שני תחומים שאינם חיים בשלום זה עם זה. לכן יש שאלות שנופלות בין הכסאות, ואולי מרוב מנהלים הפורום הזה למעשה לא מנוהל. מסיבה זו אני עצמי שוקל את המשך השתתפותי כאן. אני מצטער על עוגמת הנפש שנגרמה לך, ומאחל לך שבת שלום, דרור

12/01/2001 | 19:34 | מאת: יהודה

מילים בסלע

12/01/2001 | 20:02 | מאת: ד"ר אורן קפלן

דרור שלום אני מצטער לשמוע שאתה שוקל לעזוב את הפורום. אני חושב שדבריך בפורום חשובים ויהיו חסרים. יתכן ואפשר לחשוב על ניהול מסודר יותר כדי למנוע מקרים כמו שארעו עם שמרית שבהם פניה לא מקבלת מענה מאף אחד מהיועצים. מצד שני דווקא השיטה הקיימת מאפשרת מגוון דעות ויש פניות שמקבלות תשובות מכיווני מחשבה שונים. זה גם תהליך מקביל למה שקורה במידע האינטרנט בכלל, הרבה בלאגן וקושי להתארגן, אבל זה עדיף בעיני ממצב שבו אין מידע כלל או שמישהו מארגן את המידע לפי עקרונות שאולי לא מתאימים לצרכי האחרים. הבעיה של העימות בין הפסיכיאטריה לפסיכולוגיה בפורום מצערת ונשמעת לא פעם צורמת, אבל גם היא מייצגת תופעות המתרחשות במרפאות ובבתי חולים רבים. אני חייב לציין שהדברים לא חייבים להיות כך וחוויתי גם מצבי עבודה בהם קיים שיתוף פעולה הרמוני תוך הסכמה, כבוד הדדי, וכמובן, חילוקי דיעות המיושבים בצורה תרבותית. אולי יש דרך ליישב מתיחויות כאלה גם כאן בפורום, ובכל מקרה, אני מקווה שלא תחליט לעזוב בגללם. בידידות אורן

13/01/2001 | 01:11 | מאת: שלום

לדעתי זהו דוקא אחד היתרונות של הפורום והרי התחומים משתלבים בינהם הודות לשילוב ניתן לראות תמונה שלמה יותר וכך אפשר לראות את קווי ההשקה והתחומים החופפים והשיטות הננקטות לדעתי רק לטובה דרור - אם כל הערכתי אליך אני חושב שכעת מתבהרת לי התמונה ל"ריבים" אבל הכתובת איננה הפורום או ריבים בו אלא מנהלי ובעלי האתר אותם עליך לשכנע בנחיצות וכבר פתחו כאן פורומים כמעט זהים בשמות שונים ובעלי מקצוע שונים כך שממש קשה לי הכיצד זה הנך נתקל בהתנגדות מצידם לפורום נוסף שיתמקד בתחום ספציפי

13/01/2001 | 08:11 | מאת: ד"ר אבי פלד

לא מדובר במילחמה בין פסיכיטריה ופסיכוטראפיה עצם הצגת הדברים באופן זה מטעה את הציבור, כבר ציינתי שאני מאמין וגם מטפל בפסיכואטראפיה - תמוה בעני למה אתה חוזר על זה?

13/01/2001 | 21:33 | מאת: טלי וינברגר

שלום לכולם, קראתי את ההתכתבויות האחרונות בנושא של ריבוי אנשי מקצוע בפורום. כמי שהיתה פה די בהתחלת הפורום, מיד כשצוות היועצים הראשון נטש, אני זוכרת את הפורום בימים פחות טובים. היינו רק אני וד"ר פלד, לא תמיד הספקנו לענות לכל הפונים, וזה דרש משנינו זמן רב והשקעה אדירה. לאט לאט הצטרפו אנשי מקצוע נוספים, ובמקביל החלו להיכנס גולשים רבים יותר, והפורום גדל. כיום הפעילות בפורום, לדעתי, אינטנסיבית למדיי (בעיקר בהשוואה לתקופות העבר). אני רואה יותר פניות של הגולשים במגוון תחומים, ואפילו הרבה יותר דינמיקה בין הגולשים עצמם, שזוהי לכשעצמה פעילות מבורכת. ריבוי אנשי המקצוע בפורום אינו גורע ממקצועיותו, כי אם להיפך. הגולשים זוכים בדרך כלל לקבל תשובות ממספר אנשי מקצוע מתחומים שונים, דבר שאינו מציאותי בעולם ה"אמיתי", מעבר לאינטרנט, אלא אם האדם ישלם כסף רב על כל חוות דעת. לצערי ההשתלחויות ההדדיות בין אחדים מאנשי הצוות אינם מתאימות להיעשות על גבי דפי הפורום, ואני חשה צורך להיתנצל בפני הגולשים על כך. סיעור מוחות וגישות שונות הן דבר מפרה, אך כשזה מתגלגל לכדי השתלחויות מקצועיות ואישיות, אין לכך טעם ובוודאי לא כבוד. אני מקווה כי אתם הגולשים תמשיכו לבקר בפורום, לשאול ולהגיב, כי בסך הכל כולנו יוצרים פה משהו חדשני למדיי, וצריך לתת זמן לדברים, זמן הסתגלות. ולחבריי לצוות הפורום, אני מקווה כי תקראו היטב את דברי הפונים,ותסיקו מכך מסקנות אישיות. ההתכתבויות האישיות אינם צריכות להיעשות כאן. כמו שבמרפאה לא תשתפו את המטופל בחילוקי דעות עם אנשי מקצוע אחרים הקשורים בו לגבי מקצועיותם, מן הראוי שגם כאן לא תעשו כך. ובנוסף, אני מקווה שהתוכנית לגבי פגישה משותפת תצא לפועל בהקדם. שלכם, טלי פרידמן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית