התקפי חרדה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

17/06/2003 | 20:57 | מאת: אור

שלום ד"ר. אני בן 34 ובשבוע האחרון תוקפים אותי התקפי חרדה עקב חוסר ודאות רפואית. מכיוון שהדבר משבש מאוד את אורך החיים ומכיוון שהדבר קורא לי בפעם הרביעית בששת השנים האחרונות פניתי לפסיכולוג.לדעתו ניתן לטפל בתופעה כרגע רק ע"י טיפול תרופתי כ"עזרה ראשונה" ובהמשך כדי למנוע את הישנות התופעה להסתייע בטיפול תרופתי זמני(כמה חודשים)בשילוב טיפול פסיכולוגי. אני באופן אישי מעדיף מאוד להימנע משימוש התרופות( ולו לפחות לטיפול לאחר שתסתיים תקופת ההתקפים הנוכחית). רציתי לשאול לדעתך בנושא, האם ניתן לטפל בהתקפי חרדה ע"י טיפול פסיכולוגי ללא שימוש בתרופות. *אולי כדאי לציין שהפס' אמר שיש לי תכונה ביקורתית מאוד שמשפיע גם על הנטיה להתקפי חרדה. אודה לך מאוד אם תוכל לייעץ לי.

לקריאה נוספת והעמקה
19/06/2003 | 21:01 | מאת: הלוחמת

היי אור, אומנם פנית לד"ר קפלן, אך הנושא מוכר לי מאד אז אני מרשה לעצמי לכתוב לך. אני מציעה לך לפנות לביו- פידבק. הדבר יכול מאד להיות יעיל לטיפול בהתפקי חרדה. וכך להימנע אולי מלקיחת תרופות. שם לומדים לשלוט בגוף. תיקח רק בחשבון שהעבודה היא קשה ויש צורך לתרגל הרפיות וכדומה. מעבר לכך, בכלל רצוי לבדוק את אורך חייך, האם טוב לך,האם אתה לחוץ מדי בזמן, האם יש לךף מספיק פנאי עבור עצמך, ממליצה לך ללמוד מדיטציה או שיטות הרפייה למיניהן. ככל שמתרגלים יותר , הגוף מכניס את עצמו למצב אוטומטי של רפיון. וזה יכול לעזור להפחתת התקפי חרדה. בהצלחה.

19/06/2003 | 23:57 | מאת: ד"ר אורן קפלן

אור שלום אמנם טיפול תרופתי מומלץ לעיתים אולם הטיפול הפסיכולוגי הוא בהחלט כלי בעזרתו אפשר לטפל בחרדה. להערכתי במרפאות המתמחות בתחום יש יותר מטופלים שמקבלים טיפול פסיכולוגיים ללא טיפול תרופתי מאשר להפך או במשולב. רצ"ב קישור למאמר בנושא חרדה: http://www.psychologia.co.il/anxiety30.htm בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית