מחלות פסיכיאטריות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

11/01/2001 | 15:30 | מאת: שאול

1. האם הסרבנות לקבל טיפול תרופתי אופיינית במיוחד לחולים במחלות פסיכיאטריות ? ( אני יודע שחולי לב וסכרת גם מתעקשים לנהל אורח חיים מסוכן) 2. מדוע נפל בחלקם של החולים במחלות פסיכיאטריות הכבוד להיות מוזכרים בספר החוקים כבעלי פוטנציאל להתאשפז בכפיה ?? 3.

12/01/2001 | 18:17 | מאת: יהודה

כי הם חחלשים ומחחזיקים מהם פסיכים

13/01/2001 | 01:43 | מאת: שלום

ניסוח השאלה מעלה הנחה בסיסית שהיא בעצמה איננה נכונה וכונתי למילה "סרבנות" טיפול רפואי ותרופות הן המלצה לא פקודה או חובה חולה אשר חושב שהטיפול המוצע לו איננו מתאים לו או כל סיבה אחרת בעיקבותיה איננו מעונין בה ו או שמעדיף טיפול אחר או אי טיפול כלל - איננו "סרבן" הנימנים על קבוצה זו הנם רבים [גם אם החלק היחסי הוא קטן] בינהם תמצא חולי סרטן ועוד הרופא איננו "אלוקים" , מפקד , מלך עריץ או כל בעל סמכות אשר חובה להשמע לו שאם לא כן סרבן הנך הוא בעל מקצוע שתפקידו להמליץ בניך את הדרכים השונות על יתרונותיהם וחסרוניתיהם ואתה כחולה תחליט את דרכך מה שכן המילה ,סרבנות" רומזת על המצב הנפוץ בו הוראות לחולי נפש פקודות הן וחובה עליהם לבצעם הרי אין הם יודעים מה טוב עבורם.....

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית