נגיעות אסורות-דחוף

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

11/01/2001 | 08:45 | מאת: שרה

אתמול הלכתי לקחת את הבת שלי מבית הספר וכשהיא יצאה היא הייתה עצובה ולא רצתה לספר מה קרה.לבסוף היא סיפרה שילד מהכיתה נגע בה איפה שאסור. היא סיפרה שזה קרה בשיעור ספורט. הלכתי מיד למורה ודברתי איתה עלזה והיום בבוקר פניתי למחנכת שלה . היא קראה לאותו ילד ושאלה אותו האם זה נכון.הוא כמובן הכחש אך המורה שאלה אותו שוב ואמרה לו שלא משנה ושזה לא יקרה שוב. היא שאלה אותו האם הוא הביא את הבובה לכיתה ואמרה לו ,סכמנו שאם אתה רוצה לגעת אז רק בבובה לא בילדים. אמרתי לה שאני מבינה שיש בעיה שהיא כבר ידועה והיא נסתה להתחמק ואמרה שכל אחד מגיעממשפחה שונה ואולי זה לא היה מכוון. אמרתי לה שהבת שלי לא רצתה לבוא לבית הספר ושהיא מודעת לנושא הנגיעות והמקרה השפיע עליה.השאלה שלי ,מה עלי לעשות או להגיד.האם השיחה עם המורה מספיקה. האם לערב את הורי הילד. מדובר על כיתה א'

11/01/2001 | 09:56 | מאת: ד"ר דרור גרין

שרה יקרה, השאלה שאת שואלת היא אכן חשובה ודחופה, ויש לה שני היבטים. ראשית, נכון את עושה בדאגה שלך לבתך. קשה לי לדעת, מדבריך, מה בדיוק קרה ומהי עוצמת הפגיעה בבתך. כדאי להקדיש לכך תשומת לב, ולבקש במהירות סיוע מקצועי. יש כיום מודעות גדולה לנושא של הטרדה מינית, גם כאשר היא מתרחשת בין קטינים שאין עליהם אחריות משפטית. אני מציע שתפני מיד ליועצת של בית-הספר, כדי שתפגוש את בתך ותבדוק את משמעות הפגיעה. חשוב שבתך תיפגש עם איש מקצוע, כדי שתקבל את תשומת הלב הנאותה, וכדי שהשפעת האירוע, והתגובה שלך לאירוע, לא תצא מפרופורציה מתאימה. שנית, יש לבדוק את התייחסות המערכת החינוכית לילד שפגע בבתך. תגובת המורה, כפי שתיארת, מעוררת בי אי-נוחות, ואני חושב שכדאי לשתף בכך גם את מנהלת בית-הספר. יש לעשות זאת בשיקול דעת ובעדינות, כדי להיזהר משיפוט מוקדם של הילד ומפגיעה בו. כפי שרמזתי כאן, יש לעשות את הדברים בתקיפות ובמהירות, אך רצוי מאוד להימנע מתגובות מוגזמות לפני שייעשה בירור מקיף ומקצועי. כדאי גם שבתך לא תושפע מהחשש שלך, ושהדברים לא יצאו מפרופורציה. במידה ולא תזכי לתשובות הולמות או לטיפול ראוי מטעם היועצת או מנהלת בית-הספר, את מוזמנת לפנות שוב לפורום הזה, כדי לחשוב על האפשרות לפנות אל הגופים המתאימים המטפלים בבעיות מסוג זה. בברכה, דרור גרין

11/01/2001 | 10:26 | מאת: שרה

אני מודה לך מאד על התשובה ומהירות התגובה

11/01/2001 | 14:07 | מאת: רוז

הורי הילד בודאי מודעים לבעיה, ויותר מזה, אני לא אתפלא, אם מישהו "נוגע בילד" מבין המשפחה. אחרת מה לילד כזה קטן ולנגיעות?

11/01/2001 | 19:03 | מאת: ד"ר דרור גרין

רוז יקרה, המודעות הגדלה והולכת לנושא ההטרדה המינית גוררת בעקבותיה לא מעט הנחות ומוסכמות, וצריך להיזהר מלשפוט ללא מידע מדויק. יתכן וההנחה שלך נכונה, אבל צריך להיזהר מלהטיל רבב במקרה שאיננו יודעים עליו דבר, וכדאי לפנות לגורמים המוסמכים באופן שקול, כדי שלא לפגוע בשל חוסר ידיעה. חשוב להיות ערניים וקשובים לכל מקרה של הטרדה מינית, אך צריך להיזהר מהסקת מסקנות ומציד מכשפות. דרור

12/01/2001 | 17:54 | מאת: adi

שלום לכם, נראה לי שרוז צודקת, לדעתי המורה צריכה לדווח לרשויות על המקרה. עדי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית