לפסיכולוג / פסיכיאטר :התייעצות כללית

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

10/01/2001 | 19:10 | מאת: טלי

שלום ! יש לי חברה טובה שסיפרה לי לפני כשנה שיש לה מחלת נפש - התקפי חרדה. היא גם מטופלת בעזרת תרופות שונות שאיני יודעת את שמם. שאלתי היא מהם תופעות למחלה זו ? לעיתים חברתי נוהגת בצורה מסוימת ואינני יודעת אם ההתנהגות נובעת מהמחלה או מתכונות אופי. אשמח אם תוכלו לומר לי דברים כלליים מה עובר אדם כזה ? מהם נקודות החולשה שבהם צרכים להיות הכי רגישים עם חולים אלה ? וכ"ו.

10/01/2001 | 21:56 | מאת: טלי וינברגר

טלי שלום רב, לגבי הסבר של תופעות חרדה, את יכולה לעלעל בדפים הקודמים בפורום ולמצוא מידע רב בנושא (ד"ר קפלן כתב על כך בתשובותיו בפורום באריכות). גם בכתבת השער הקודמת שאני כתבתי, עסקתי בהפרעות חרדה. אבל דבר חשוב ביותר אני רוצה להבהיר: הפרעות חרדה כשלעצמן אינן מהוות מחלת נפש!!! אפילו אם האדם לוקח טיפול תרופתי, אין זה אומר שהוא חולה נפש, אלא סובל מהפרעה נפשית מסויימת. שני הדברים שונים באופן מהותי! אם לאחר קריאת החומר עדיין יוותרו לך שאלות, אשמח להשיב עליהן בהמשך. בברכה, טלי פרידמן

10/01/2001 | 22:00 | מאת: ד"ר אורן קפלן

טלי שלום התקפי חרדה הם בהחלט לא מחלת נפש (אם בכלל יש כזה דבר "מחלת נפש"). כאן באתר יש הרבה מאוד מידע על נושא החרדה. הקליקי עם העכבר על המילה "חיפוש" למעלה והקלידי את המילה "חרדה" תקבלי מספר רב של הודעות ותשובות המתייחסות להיבטים שונים של הבעיה. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית