לקצר או לא לקצר (קיבה)!

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

08/01/2001 | 12:29 | מאת: גלית

שמי גלית ואני בחורה צעירה אך שמנה. לאחרונה החלטתי לעשות ניתוח קיצור קיבה. אני מתלבטת רבות-מפחיד אותי שזה לא יצליח, הכאבים וחוסר הידע אצל מי לעשות ניתוח כזה. המחירים גבוהים-זה מה שהבנתי וזה ממש לא מקל על העניין. בקיצור-בין אם את/ה רופא/ה או מנותח/ת, אני אשמח לקבל מידע על הניתוח עצמו, על החוויות של המנותחים ויותר מהכל-האם זה שווה את כל המאמץ . אני מקווה לעשות את זה בזמן הקרוב-בבקשה תחזרו אליי מהר בתודה מראש, גלית.

08/01/2001 | 13:51 | מאת: יעל

גלית גם אני בחורה צעירה ושמנה. בטוח שאמרו לך את הדרך לרזון ואינני צריכה להוסיף לניתוח זה יש יתרונות וחסרונות. קודם כל המחיר והכאב אחרי הניתוח שנית, קיימת התופעה של הקאות מאחר שלא תוכלי עוד לאכול כפי שאכלת ותצטרכי להתרגל נפשית לאכול פחות. התופעה הזו אמורה לחלוף תוך 4-6 שבועות אך אני מכירה מקרוב מקרה שבו ההקאות לא חלפו 15 שנה. אישה שעשתה ניתוח קיבה ועדיין רצה להקיא כל ארוחה. רק מתוק עוזר לה ומקל עליה ועל כן היא שמנה שוב. עדיף שתשבי עם רופא ושהוא יסביר לך את כ ל הסכנות הכרוכות ושוב מנסיון אישי - תרגישי טוב כלפי עצמך ותהי שמחה - תאמיני לי זה טוב יותר מכל ניתוח ויגרום לך להראות טוב בכל מקרה. בהצלחה רבה

08/01/2001 | 16:33 | מאת: גלית

יעל-תודה על התשובה המהירה! אך לא ציינת האם את עברת את הניתוח??? אם כן-אשמח מאד לדבר איתך מחר אני נפגשת כבר עם 2 רופאים לברר על הניתוח תודה רבה -יעל נתת לי חומר למחשבה בתודה מראש, גלית

17/01/2001 | 19:23 | מאת: רוז

אני מכירה אישית בת משפחה שעברה את הניתוח, ירדה הרבה מאוד, נראית חצי, מרשה עשר, נראית מעולה. היא תשמח לשוחח איתך בטלפון , אם את מעונינת רק אמרי כן, ונמצא דרך ליצור קשר.

17/01/2001 | 19:24 | מאת: רוז

תיקון טעות - מרגישה עשר.

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית