בדידות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

06/03/2003 | 22:50 | מאת: סול ( בת )

שלום, מזה כשנה וחצי הנני פרודה לאחר קשר ארוך טווח שהסתיים. אני בת 31, עצמאית, מצליחה וגרה לבד. יש לי הכל ובעצם אין לי כלום... אין לי אהבה והבדידות חונקת. המעגל החברתי אומנם גדול אך האפשרויות ליצירת קשר זוגי הולכות וקטנות.לא פעם ולא פעמיים אומרים לי שלא מבינים אך זה שאני לבד, מה אומרים במקרים כאלה? זה לא שאני לא רוצה, אבל... אך מתמודדים עם הבדידות? מהן האפשרויות ליצירת קשר זוגי? ואך מנסים להיות בכל זאת אופטימיים? אני חייכנית, חיובית ונותנת מעצמי המון, אך בלילה בשקט, בשקט אני בוכה אל הכר. אני אוהבת לאהוב, מעניקה ומפנקת ללא תנאי,מאמינה באהבה ולא מתפשרת השלמתי איפשהו שלא אוהב עוד ואשאר לבד. אפילו התחלתי לחשוב ולתכנן את החיים כמשפחה חד הורית. אך יוצאים מהמחשבות הללו, אך יוצאים מהבדידות החונקת?

לקריאה נוספת והעמקה
06/03/2003 | 23:39 | מאת: ד"ר אורן קפלן

סול שלום מציאת זוגיות היא תהליך שמצד אחד דורש מזל, אך בהחלט אפשר לעזור למזל הזה לקרות. זאת בשתי דרכים עיקריות. האחת היא כמובן לייצר את ההזדמנויות המתאימות, וכאן אני בטוח שאת מכירה את כל הפטנטים כולל מאגרי ההיכרויות באינטרנט וכו'. השניה היא לטפל בחלקים הפנימיים שלך שאולי מתקשים עם הזוגיות מחד, ועם ההשארות המלאה עם עצמך מאידך. תכנון משפחה חד הורית הוא נושא רציני וגם אם לא יממומש בסוף כדאי שתחשבי על זה לעומק עם עצמך או במסגרת פסיכולוגית. זאת לפחות כחלק מקבלת עצמך והעובדה שזוגיות לא בהכרח ממלאת את הכל. חלק מהריקנות נובע בד"כ לא רק מהיותך לבד בלי בן זוג, אלא גם מהיות לבד עם עצמך. בברכה ד"ר אורן קפלן

07/03/2003 | 00:03 | מאת: סול( בת )

ד"ר קפלן שלום, ראשית, תודה על שהגבת להודעתי במהירות כה רבה. המשפט האחרון שרשמת הוא כל כך נכון ואני מצטטת: >> חלק מהריקנות נובע בד"כ לא רק מהיותך לבד בלי בן זוג, אלא גם > מהיות לבד עם עצמך. לפעמים צריך לשמוע זאת ממשהו אחר ואז להבין, יש לי המון חברים אך כיוון שאני עובדת שעות מרובות ובלחץ, כל האנרגיה שלי מושקעת בעבודה ואז כשמסתיים יום העבודה מסתיים עבורי היום ואני מגיע לביתי ומרוב תשישות מוצאת את עצמי נשארת בבית לבד... תודה על הארה שניתנה לי.

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית