מבקשת חומר בנושא מחקר גנטי

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

06/01/2001 | 22:44 | מאת: אמא של...

של מחלת הסכיזופרניה, יש לי עוד בן שרוצה להעמיד צאצאים וחושש מאד. בבקשה....קצת חומר בנושא....אפילו באנגלית......עדיף בעברית.

07/01/2001 | 01:23 | מאת: ד"ר אורן קפלן

שלום הנתונים כתובים כמעט בכל ספר בסיסי בפסיכיאטריה ותוכלי לעיין בכאלה ולראות מה כתוב שם. יש עדויות ברורות לתורשה בתחום הסכיזופרניה, מדובר על כ 12% סיכוי במקרה של קרוב מדרגה ראשונה. אני חושש, עם זאת, שהחומר בתחום הגנטיקה לא יוכל לעזור. המצב הוא מאוד לא וודאי. לא ניתן למעשה לחזות דבר לגבי בנך וצאצאיו. החלטתו לפיכך להביא צאצאים וחששותיו בשל כך הינם דברים שעימם הוא יצטרך להתמודד כל חייו. אין ספק שמדובר במשא כבד המעורר חרדות וחששות. אינני חושב שחומר תיאורטי בנושא יעזור, העובדות הנ"ל הן מצד אחד די מוצקות ומצד שני, כאמור, לא מוסיפות לו כל ידע רלוונטי לעצמו. נושא של התמודדות בני משפחה בריאים עם מחלה של בן משפחה אחר עולה פעמים רבות בטיפולים פסיכולוגיים. זה נושא שלא תמיד מודעים אליו אבל הוא דורש התייחסות יסודית. את חששותיו של בנך הייתי מנסה לברר בייעוץ עם פסיכולוג תוך ניסיון לאפשר לו להתמודד עם חוסר הוודאות התמידי בצורה טובה יותר. ראיתי היום אתר שיוכל אולי לעניין אותך, יש שם מקורות מידע ותמיכה חשובים בנושא הסכיזופרניה. http://talilan.tripod.com/home-page/HEBREW/frames/00_indexH.html בברכה ד"ר אורן קפלן

07/01/2001 | 12:00 | מאת: אמא של...

מיד רצה לשם לעיין

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית