לד"ר פלד היקר.

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

06/01/2001 | 17:31 | מאת: יהודה

שלום שמחתי לקבל תשובתך כידוע לך איני אוהב רופאים ובמיוחד פסיכיאטרים שעובדים בכל הקופות הממוסדות למיניהם כי לצערי למדתי על בשרי מה קורה כשאין לאדם תקציב לרופא וגם לא מבין שהכל מדובר בכסף. אני גדלתי בידיעה ברורה שרופא הוא רופא ולא כך גיליתי ומגלה עד היום כך שהרפואה היא לעשירים .כמובן שאין לי שום דבר אישי נגדך או נגד כל אדם באשר הוא אדם .אבל מאוד חורה לי שרופא נשבע את אותה השבועה האלוהית ומה שמענין אותם זה ארוחת צהרים דשנה ובזמן ותלוש המשכורת . אף פעם אין להם זמן לדבר עם חוחלה שזקוק מאוד קצת לדבר וגם חשוב מאוד לא רק לתת תרופות ולסגור תיק ככה זה לא הולך אינני יודע באיזה בית חולים אתה עובד אבל אני מוכן למרות מצבי לערוך סיבוב בבית חולים בו שהיתי ללא הועה מוקדמת ולהראות לכל המעונין שאיני דובר שקר הכל אמת לאמיתה ואתה כמובן יודע זאת.שהרי במשך כ 11 שנה שהיתי מטופל בתרופות עם ניקח זמן כללי לא ישבו איתי באופן אישי יותר משעה .אז בטח תבין למה הכעס . וגם אתה מוזמן לקרוא בפורום הלם קרב חלק ממה שעברתי בבית חולים תחת הנושא אני מאשים וישנם עוד הרבה מה להוסיף ולא אהסס לכתוב בזמן הקרוב כמובן שאני תמיד עומד אחרי כל מילה שאני כותב ואינני פוחד שמי מופיע כאן מספרי הטלפון נמצאים בפורום הלם קרב אבל עם תרצה אכתוב לך אותם גם כאן בברכה יהודה

06/01/2001 | 18:04 | מאת: ד"ר אבי פלד

אני מסכים שמצב הרפואה הפסיכיאטרית בארץ (וגם בעולם) רחוקה מלהיות מה שמצופה ממנה. בעידן הטכנולוגיה, הביולוגיה (דהיינו תרופות) הקיצוצים בתקציב, והדורשנות על הזמן נשכך הדבר החשוב ביותר והוא הקשר והשיחה הנינוחה עם המטופל. לדוגמה : קופ"ח מקציבה לפסיכיאטר 15 20 דקות למטופל, בזמן זה הוא גם אמור להקליד את סיכום הפגישה לדוח מחשב. בבית חולים עקב התביעות המשפטיות הרבות נגד הרופאים התפתחה רפואה הגנתית וכל פעולה של רופא דורשת רישומים ארוכים ומסורבלים הלוקחים זמן רב מהרופאים. המשכורות הנמוכות להחריד של הרופאים גרמו לכך שכבר לא מגיעים הטובים למקצוע, השחיקה היא גדולה, פסיכיאטרייה זה לא בדיוק הדובדבן בקצפת של הרפואה ולכן מגיעים גם רופאים פחות אידיאליסטים ומשקיענים למקצוע. אני כואב את כאבך במפגש בין מה שצריך להיות והמציאות העגומה של מה שיש באמת. לא להתייאש יש עדיין פסיכיאטרים טובים באמת במקצוע - גם בפורום פה אני חושב ש-טלי וד"ר קפלן מייצגים גם ידע מקצועיות וגם אכפתיות.

06/01/2001 | 20:58 | מאת: יהודה

אני שוב אומר מה עם השבועה

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית