אגירת חפצים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

25/11/2002 | 20:59 | מאת: דונה

שלום, יש לי אחיין בן 8, מקובל מאוד בחברה ותלמיד טוב, אך ישנה תופעה והיא שהוא אוגר כל דבר שמקבל וגם אם לא צריך אותו שומר, גם ממתקים, משחקים, הולך לחבר עם שקית עם דיסק בתוכה, לא מניח את השקית ואף לרגע. יש לו בארון שקית (לבנה של סופר) מלאה בממתקים מלפני שנה ומסרב להפרד ממנה, אם מזיזים לו את מנורת הלילה החדשה במילימטר הוא יבכה על זה במשך שעה שלמה ויכעס ויצעק. זהו בית בריא למיטב הבנתי, הורים מפנקים ונותנים, ויש גם לא כשצריך, האם מוכרת התופעה? האם זה נורמלי לבני גילו? תודה

26/11/2002 | 00:05 | מאת: ד"ר אורן קפלן

דונה שלום הנטיה לאיסוף היא סוג של התנהגות כפייתית וקשורה בד"כ לסוג של חרדה או פיצוי על חרדה. במידה שהוא וסביבתו אינם סובלים מהעניין אין מקום לטפל בכך. אולם אם מזהים שהילד במצוקה וזה עשוי להיות ביטוי למצוקה, כדאי לפנות לייעוץ פסיכולוגי. אפשר להתחיל מהתייעצות עם פסיכולוגית ביה"ס. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית