ריק בחיי האהבה- המשך

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

22/11/2002 | 16:43 | מאת: אני

אורן שלום, בהמשך לשאלה שכבר היצגתי- איך, למשל, ניתן להחזיר את הריגוש לחיי הנישואין? האם כשיותר מדי טוב, כלומר: לכאורה הכל מושלם, הקושי שאני מעלה עלול לקרות? (אולי קצת ריבים ומתחים יכולים ליצור ריגוש חיובי?) אולי התאווררות של אחד מבני הזוג יכולה להועיל? (חופשה בנפרד וכדו'). שוב תודה.

22/11/2002 | 23:08 | מאת: ד"ר אורן קפלן

שלום אין ספק שבנייה של עולם פנימי וחיצוני עשיר לכל אחד מבני הזוג הוא מתכון טוב לזוגיות טובה. עם זאת, אני לא כל כך מאמין ביצירת "התאווררות" בסגנון הזה. אני מתאר לעצמי שריבים וחרדות נטישה יגבירו עוררות בינכם אבל אני לא בטוח שזו בהכרח הדרך להחזרת הריגוש לחיים. מאחר ואתם זוג ותיק למדי ויש לכם כנראה תקשורת טובה (אחרת לא היית שואלת על "הכל מושלם") אני חושב שכדאי לעשות את העבודה הזו במשותף. נראה לי שטיפול זוגי עשוי להיות מסגרת מועילה יותר הן להחזרת הריגוש לחיי הנישואין ולהתמודדות עם השחיקה יותר מאשר חופשה בנפרד. אם במהלך הטיפול תחליטו לעשות כל מיני נסיונות כגון החופשה הנפרדת זה כבר משהו אחר. אני לא חושב שכדאי להקדים את העשיה לחשיבה. זו עלולה להיות בסופו של דבר בריחה מהעניין המרכזי שעל הפרק. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית