חרדות ותרופות
דיון מתוך פורום פסיכולוגיה קלינית
שלום רב, לאחרונה החמירו התקפי החרדה שלי והתרפיסטית המליצה לי להתייעץ עם פסיכאטרית לגבי תרופות הרגעה. אני כל כך פוחדת לקחת תרופות. פוחדת להתמכר לזה ופוחדת מהמחשבה שכאשר אטול את התרופה היא לא תשפיע עליי או תשפיע לרעה. מהם אחוזי ההצלחה בתרופות לחרדה? האם באמת מתחילים "לחיות" כמו שצריך? האם יש אפשרות ליטול תרופות רק לזמן קצר וזהו? אני מיואשת ומפחדת לפנות לפסיכאטר. מה עושים? יש ימים שהחרדות מוגזמות ואני משתגעת מעצמי. תודה על כל תשובה.
הי אין לך כל סיבה לחשוש התרופות הניתנות היום אינן ממכרות (ממשפחת SSRI) הן בהחלט מחוללות פלאים תופעות הלוואי זניחות וחולפות כעבור מספר ימים תעייני בפורום פסיכיאטריה, שם תוכלי לקרוא הרבה על השפעות התרופות. רק אתמול מישהו כתב שם על המהפך האדיר שזה חולל בחייו, וזה אכן ככה. לדעתי אם הגעת למצב שאינך יכולה לסבול עוד אל תחששי יש לך גם האפשרות ללכת על טיפול נקודתי כלומר בזמן התקף לקחת כדור אך זה לא מומלץ מאחר שהתרופות הללו כן ממכרות ואני מבינה שההתקפים אצלך נעשים שכיחים. אם זה משפיע מאוד על התיפקוד שלך לכי על זה, אינך מתחייבת לזה לכל החיים, ואין לך מה לדאוג- זה ישפיע- תרצי או לא. מאחר שאת מתחילה במינונים קטנים ורק אחכ מעלה, תוכלי להיות ערה להשפעות לא רצויות כיתבי איזו תרופה נתנו לך שאפשר יהיה לייעץ לך גם בהמשך הפני את שאלתך גם בפורום שהמלצתי לך עליו. מיכל.
שולה שלום תרופות נוגדות חרדה אינן בהכרח תרופות הרגעה מאותו סוג שגורם התמכרות. החשש מובן בעיקר כי עצם הפניה לפסיכיאטר כאילו אומר משהו עליך ועל חומרת המצב. חשוב לנסות להימנע מסטראוטיפים כאלה ולפנות לפסיכיאטר כמו שהיית פונה לכל רופא אחר לייעוץ. עצם הפניה עדיין לא מחייבת דבר ונראה לי שחשוב שתקבלי מידע נוסף ואמין על התרופות כדי להפיג את החשש. התרופות נוגדות החרדה נלקחות דווקא לטווח ארוך ולא קצר בגלל שאינן פועלות כמו תרופות הרגעה. הן מתחילות להיות אפקטיביות כעבור כמה שבועות ורצוי לקחת אותן ברציפות לפחות כמה חודשים כדי להנות מפעולתן. אני מציע כאמור, שתפני לפסיכיאטר לשיחה בנושא. בכל מקרה, זה בהחלט נושא לשיחה רצינית במסגרת הטיפול בו את נמצאת. בברכה ד"ר אורן קפלן