שונאת את עצמי

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

19/11/2002 | 18:58 | מאת: רעיה

אני שונאת את עצמי כי אני לא מצליחה לעשות דיאטה ולהפסיק לאכול בצורה אובססיבית. ניסיתי הכל . אני מיואשת. למה אין לי כוח רצון. מה לעשות כדי לרזות? לא רוצה טיפול - רוצה דרך לשכנע את עצמי שזה חשוב יותר מאוכל ומההנאה הרגעית של האוכל. ד"ר תעזור לי. אני בת 40 נשואה + 2

19/11/2002 | 20:28 | מאת: adi

רעיה, גם אני הייתי במצבך והלכתי לקבוצת תמיכה. מניסיון אישי שלי, זה מאוד עזר. עדי

19/11/2002 | 23:58 | מאת: ד"ר אורן קפלן

רעיה שלום כפי שאת בוודאי כבר יודעת, הבעיה עם האוכל זה לא הרעב או מה שקשור ישירות לאוכל, אלא הצרכים הנפשיים שהוא משרת. האוכל ממלא כל מיני סוגים של צרכים וחללים, ולא רק פיזיולוגיים. נהוג לומר שאנשים מרגישים בבטן כל מיני דברים רגשיים. לא במקרה גם האוכל מגיע לשם. את לא תוכלי לשכנע את עצמך בצורה הגיונית שהרזיה חשובה יותר מהנאה רגעית, כיוון שמדובר כנראה במנגנון חשוב מידי עבורך. סביר להניח שכשתוכלי באמת לרזות יהיה משהו בחיים שלך שיאפשר לך לעשות את התהליך הזה. טיפול פסיכולוגי הוא נתיב אפשרי אחד, ואולי יש לך דרכים אחרות שאת מכירה כדי להתחבר לעצמך טוב יותר ולהבין את מקורות הצורך שלך. אל תצפי לקיצורי דרך. מדובר בדרך ארוכה ומלאת מכשולים, אבל זה אפשרי. אני לא בטוח שאת הדרך שעליה אני מדבר באמת ניסית עד כה. הדיאטה והספורט חשובים מאוד להרזיה אבל הם רק הכלי שמלווה את התהליך. ההתמודדות הנפשית היא החלק העיקרי שצריך לקבל תשומת לב. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית