פרידה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

01/11/2002 | 00:40 | מאת: עידית

שלום הייתי בטיפול פסיכולוגי למשך בערך 5 חודשים.והוא נגמר לפני 3 שבועות...... הגעתי לטיפול בגלל בעיה בתחום הרומנטי(אני לא מצליחה לבנות מערכת יחסים נורמלית עם בנים) הרגשתי שהטיפול לא עוזר לי,ושהפסיכולוגית שלי ואני לא באותו הראש,אבל עכשיו אחרי שגמרתי את הטיפול אני מתגעגעת אליה. אני לא רוצה לחזור עכשיו אליה,כי אנחנו לא באותו הראש ואם כבר אז כדאי לי להחליף.הבעיה היא איך אני בוחרת עכשיו מטפלת אחרת שכן תהיה בראש שלי, אין לי עצבים להתחיל עוד הפעם טיפול ולהפסיק אותו ואני צריכה עזרה רצינית בתחום הרומנטי, וגם איך נפטרים מהגעגועים למטפלת הקודמת?

01/11/2002 | 02:32 | מאת: מיטל הרשקו

אולי תנסי לחזור אלייה. אחרי הכל אם את מתגעגעת אלייה אז היא כן קצת עזרה לך. מה זה לא באותו ראש? אולי את לא משתפת פעולה ולכן אתן לא ניפגשות בעמק השווה? אולי תדברי איתה על זה...

01/11/2002 | 06:42 | מאת: ד"ר אורן קפלן

עידית שלום אני לא מכיר אותך כך שאומר את הדברים בזהירות, אבל בחרת לפתוח בכך שהגעת לטיפול בגלל בעיה בתחום הרומנטי. אני אכליל את זה ואומר שזו בעיה בקשר בינאישי. אם לא היית מספרת שהבעיה הנוכחית היא עם המטפלת שלך הייתי עלול לחשוב בטעות שזו מערכת יחסים עליה סיפרת בטיפול: הגעת, היית כמה זמן, חשבת שזה לא מתאים ועזבת, עכשיו את מתגעגעת אבל מתלבטת אם זה באמת מתאים או לא. האם זה נשמע לך מוכר? יש לי הרגשה שדווקא בגלל חוסר הכימיה המושלמת עם המטפלת, אבל שבכל זאת את מתגעגעת, שהיא בדיוק מה שאת צריכה. את מתמודדת אצלה עם אותן שאלות בגללן פנית לטיפול. אם תפתרי איתה את הבעיה, אולי הבעיה תפתר גם מסביב. בכל זאת בתנאי המעבדה שם זה יותר קל ואפשר לבדוק כל הזמן את האינטראקציה. הייתי אומר לך לחזור לברר את העניין אפילו אם זה כדי לסגור את הטיפול סופית. וברמה הקונקרטית יותר אם תבחרי לפנות לטיפול אחר, אין לצערי קיצורי דרך בהיכרות, לא בקשר רומנטי, לא בבחירת פסיכולוג, וכנראה שגם לא באף מקום אחר. גם אם תבקשי המלצות חמות על פסיכולוגים בסופו של דבר ישנה כימיה מאוד סוביקטיבית בין בני אדם ותצטרכי כנראה להתמודד עם ההיכרות המחודשת וההתלבטות גם עם פסיכולוג חדש. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית