הילדה שלי....

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

30/10/2002 | 21:00 | מאת: ענבל

יש לי ילדה בת 16 היא נכנסה לדיכאון לפני 5 שנים לערך מאז ניסתה להתאבד כמה פעמים אושפזה פעם אחת בבית חולים ונשלחה לבית חולים לשטיפת קיבה מטיול שנתי היא גוזרת את השיער שלה הרבה ואפילו עשתה קרחת ( דבר שמפריע לי מאוד ומפחיד אותי) אני ובעלי לקחנו אותה לפסיכיאטרית לאיבחון אך זה לא עזר כי שיקרה לה (דבר שמרבה לעשות) למרות זאת הפסיכיאטרית קבעה שיש לה הפרעה נפשית גבולית (בתי לא אמרה לה שניסתה להתאבד וחותכת את עצמה) אנחנו מאוד רחוקות עד לפני 8 שנים הייתה בת יחידה והכל התחיל כשהאחים שלה נולדו והמצב הלך והתדרדר . היא סבלה גם מהתעללות מינית מצד ילדים מהבית ספר שלה בזמן האחרון היא ישנה המון היא חוזרת מבית ספר, הולכת לישון ומתעוררת בבוקר ככה זה כל יום בחודש וחצי האחרון אני כבר לא יודעת מה לעשות אנא תיעצו לי בתודה ענבל (היא הייתה בטיפול פסיכולוגי במשך שלוש שנים אך זה לא עזר לה)

30/10/2002 | 22:37 | מאת: ד"ר אורן קפלן

ענבל שלום את מתארת מצב מורכב והפתרון למצבים כאלה גם הוא בד"כ אינו יכול להיגמר בהמלצה של כמה שורות. העובדה שהילדה היתה בטיפול פסיכולוגי שלוש שנים אינה אומרת דבר על הנחיצות של ליווי וטיפול גם כיום. נשמע שהילדה במצוקה קשה ויתכן שתצטרך את הליווי הזה עוד שנים רבות. אני מציע לא לחפש פתרונות קסם מהירים. כדאי למצוא מסגרת טיפולית שהיא מוכנה לקבל וללכת אליה ולתכנן החזקה וליווי לתווך ארוך. אין ספק שצריך להשקיע מאמץ במציאת הגורם המתאים ביותר עבורה באופן אישי. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית