התעלמות מעמדות מוסריות?

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

24/10/2002 | 08:37 | מאת: שפתיים חתומות

רציתי להודות על התשובה לשאלתי לגבי דילמות של עמדות מוסריות מנוגדות בין מטפל למטופל. משמח אותי לדעת, שלמטפל יש יכולת להתגבר על קושי כזה שיכול להופיע ובכל זאת להמשיך בטיפול בהכרה וקבלה של שונות האחר. תודה. למה שאלתי? בגלל היותי מטופל דתי המטופל ע"י מטפל חילוני חשתי, שלעיתים אני נמנע מלומר דברים מיוחדים שנראה לי, שלא יתאימו להשקפותיו של המטפל הדתי. ולעיתים מצאתי עצמי אומר דברים כדי לרצותו, כי היו לרוח הלכי-הדת.. דבריך, קצת הרגיעו אותי משום מה.. יתכן ורציתי תשובה שכזו..

24/10/2002 | 14:15 | מאת: HERA

הי, רגע, מי דתי - אתה או המטפל? בכל מקרה, גם אני הייתי בטיפול אצל פסיכולוגית דתיה, וזה ממש לא הפריע. אם היא, כדתיה, בוחרת לטפל גם בחילונים, הרי שהיא בטח יודעת להפריד - וככה זה באמת היה.

25/10/2002 | 00:10 | מאת: ד"ר אורן קפלן

שפתיים שלום אני מציע לך לשתף את המטפל במה שכתבת לי בנוגע לדברים שחששת לספר לו. זה עשוי לתרום לטיפול. בהצלחה בהמשך ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית