מי אני??

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

23/10/2002 | 17:10 | מאת: מבולבלת

אני בת 31 ואני במצב שאני ממש מבולבלת. אני לא מזהה את עצמי, חיצונית ונפשית. וזהו סיפורי: היה לי חבר במשך ארבע שנים שמאוד אהבתי. הקשר הסתיים ביוזמתי מסיבות שונות שהייתי שלמה איתן. לאחר חודשיים הכרתי גבר (שהיום הוא בעלי) ומיד התאהבתי בו. היינו חברים שנתיים והתחתנו. אחרי שנה נולדה בתנו הבכורה, ואחרי עוד שנה וחצי בתנו השניה. אני השתניתי מבחינה חיצונית, קיצרתי את שערי הארוך, ועליתי 20 קילו במשקלי. היום אני מסתכלת על עצמי ושואלת איפה אני הקודמת. הצעירה, הרזה, המאוהבת בחבר הראשון שהיה אהבתי הגדולה מילדות. אני מרגישה שאיבדתי את עצמי. אני חושבת שלא הספקתי לעכל את מה שעובר עלי. הכל קרה כ"כ מהר... לא הספקתי להתאבל על הפרידה מהחבר הקודם וכבר אני מאוהבת בגבר אחר ואני באמת אוהבת את בעלי, אבל לא מעכלת את נשואי (שבע שנים) כשהבנות שלי קוראות לי "אמא" אני לא מעכלת שזאת אני... אני לא יודעת מי אני!!! זה גורם לי לתחושות בלבול, לא ברמה הפילוסופית אלא ברמה ארצית ביותר. אני מתעוררת משינה ולא יודעת מי אני. אני מסתכלת על עצמי, ולא מאמינה שזאת "אני" מצטערת על האורך, אבל אני חייבת להוציא את זה!! בבקשה, עזרה!! עזרה להבין מה קורה לי... תודה

23/10/2002 | 22:57 | מאת: ד"ר אורן קפלן

מבולבלת שלום את שואלת שאלות חשובות וקיומיות ודורשות תשובה. הבלבול שבו את נמצאת והשינויים הנפשיים והפיזיים שקרו לך גורמים כנראה למצוקה ולתחושה שאיבדת משהו בדרך. למרות שעבר זמן די רב, שבע שנים זה לא מעט זמן, כנראה שחלק מהדברים לא עובדו מספיק ונותרו אולי טריים כאילו זה קרה אתמול. אני מציע לך לפנות לטיפול פסיכולוגי ולעשות בירור רציני בנושאים הללו. אין כאן דרך קיצור ואולי זה הזמן לעשות עצירה במרוץ ולתת מקום לכל הדברים שקרו לך ושאת מתמודדת איתם כיום. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית