עצב או דיכאון

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

23/10/2002 | 13:16 | מאת: גילה

איך אוכל לדעת אם אני עצובה או מדוכאת? מהו הגבול? איך אפשר לאבחן? גילה

23/10/2002 | 16:18 | מאת: HERA

גילה, אני מצרפת לך קישור בנוגע לדכאון:http://benafshenu.jerusalem.muni.il/psycology/dipression.htm אבל רצוי שלא לעסוק באבחנות עצמיות, ואם יש לך ספק, כדאי לפנות לאיש מקצוע כדי שתדעי בדיוק מה קורה, ותטפלי בזה - במידת הצורך - תוך קבלת עזרה. בהצלחה, HERA.

23/10/2002 | 22:59 | מאת: ד"ר אורן קפלן

גילה שלום דיכאון קליני הוא תופעה חזקה למדי שקשה לפספס. יש פגיעה בתפקודים שונים של החיים כמו בשינה, באכילה, במשקל, שינויים בהרגלים החברתיים והאישיים ועוד. עם זאת, לא כל דיכאון הוא דיכאון חריף ויש מצבי ביניים רבים. עצב הוא אחד המאפיינים של דיכאון, אך אינו היחיד. אם קיימת התלבטות כדאי לפנות לייעוץ, בעיקר כדי לקבל עזרה. לא צריך להיות בדיכאון חריף כדי להיעזר. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית