התאהבות בפסיכולוג

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

23/10/2002 | 00:13 | מאת: מאוהבת

הי אני מאוהבת בפסיכולוג שלי. קראתי על כל מיני עניינים כגון, השלכה על הפסיכולוג וכ... ולא זה המצב. אני באמת מאוהבת בו, באישיותו, באופן שהוא מתייחס לדברים, במראה שלו, בסיגנון החיים שלו וכ... כדאי לעזוב אותו?אני מרגישה שאני עסוקה בלהרשים אותו ולליכוד את תשומת ליבו אליי כבחורה ופחות עסוקה בדברים האחרים. יש עיצה?

23/10/2002 | 00:21 | מאת: ד"ר אורן קפלן

מאוהבת שלום כדאי לזכור שהתאהבות היא דבר שחשים אותו ככזה ואת ההשלכות או ההעברה על הפסיכולוג או על כל אדם אחר קשר לזהות כשאת בתוך התהליך, אחרת זו לא באמת התאהבות. מאחר ואת לא באמת מכירה את הפסיכולוג שלך בחיים שלו ממש, סביר להניח שיש לפחות מרכיב של השלכה בהתאהבות הזו. זה לא מפחית את עוצמתה או את חשיבותה. אני מציע לך לעשות דבר קשה, אבל שעשוי לעזור לך הן בהמשך הטיפול והן בטיפול בבעיה בגללה פנית, וזה לשתף את הפסיכולוג בתחושותיך. אם האלטרנטיבה היא לנטוש אז באמת אין לך מה להפסיד. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית