רטלין

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

21/10/2002 | 09:49 | מאת: גיל

לאחרונה יש חשש המבוסס על ניסויים ותגובות אצל ילדים בסובלים מ hdd ו adhd שרטלין הינו ממכר , ותופעות הלוואי הן קשות. חלק מה תופעות נימצאות בעלון המצורף לתרופה בבית המרקחת

21/10/2002 | 22:24 | מאת: ששון

לפי ה-FDA ריטלין הוא Most Commonly Abused זה ממכר נרקומנים מחפשים את זה יש רופאים שקיבלו מכות שהם לא נתנו מירשמים לריטלין לנרקומנים עד שהיום צריך אישור מיוחד אם אני לא טועה http://www.fda.gov/fdac/features/2001/501_drug.html#common

21/10/2002 | 22:29 | מאת: ששון

Central nervous system stimulants: Commonly used to treat the sleeping disorder narcolepsy and attention-deficit/hyperactivity disorder. Examples include Ritalin (methylphenidate) and Dexedrine (dextroamphetamine). These drugs, which can be addictive, enhance brain activity and increase alertness and energy. They elevate blood pressure, heart rate, and respiration. Very high doses can lead to irregular heartbeat and high body temperature. http://www.fda.gov/fdac/features/2001/501_drug.html#common הערה: ה-FDA זאת הרשות לתרופות ומזון בארה"ב. שום תרופה לא יוצאת לשוק בלי אישור שלהם. הם הגוף הכי מוסמך ואובייקטיבי בענייני תרופות.

21/10/2002 | 23:06 | מאת: ד"ר אורן קפלן

מומלץ לעשות שימוש מבוקר בכל תרופה ולהתייעץ ולברר את הנחיצות בה והשפעותיה מראש. ריטלין עוזרת במצבים מסויימים ומשפרת את איכות החיים של ילדים הסובלים מ ADHD אבל יש בהחלט ביקורת על מידת השימוש בתרופה, מי מאבחן את הבעיה ועוד. לפני שימוש מומלץ לקבל המלצה ברורה והסברים מפסיכיאטר ילדים מומחה. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית