שאלה לד"ר קפלן

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

21/10/2002 | 00:19 | מאת: ורדית

ד"ר קפלן שלום רב, אני בת 28, ומדי פעם יש לי חרדות (התקפי חרדה ממש יש לי לעיתים רחוקות) אני בטיפול אצל פסיכולוג שטוען שאני לא מקרה קשה, ועד לאחרונה הרגשתי שיפור. הבעיה היא: שלפני חודשיים גילו אצלי בעיה המטולוגית שקשורה לקרישת דם. אני מטופלת בהתאם.. הבעיה היא שכל מיחוש בגוף הופך אצלי לחרדה שאולי יש לי קריש דם באותו איזור. ופעם אחת אף זה הגיע למצב של לחצים בחזה. אני מנסה לחשוב בהגיון,,, וההגיון אומר שיש סיכוי קלוש שאכן מדובר בבעיה רפפואית, אך אני נלחצתת מזה ומכניסה את עצמי למעגל של לחץ. מה לעשות?. ורדית

21/10/2002 | 22:14 | מאת: ד"ר אורן קפלן

ורדית שלום הבעיה האובייקטיבית עלולה להתערב עם חרדות לא רציונליות. חשוב להבין את משמעות הבעיה שיש לך ומה באמת הסיכוי שיהיה לך כריש דם. אחרי שתכירי את העובדות יהיה קל יותר להיפתר מהחרדה. לצורך זה כדאי להתייעץ עם הרופא המטפל בך ולהתעמק בנושא. החרדה שלך טבעית כי בהגדרתה היא חשש מאירועים הכרוכים באי וודאות. מאחר ונעזרת בטיפול הפסיכולוגי בעבר, כדאי לגייס אותו גם כעת לטיפול בחרדה. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית