פסיכולוגיה-מהי?

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

20/10/2002 | 11:09 | מאת: כרמית

שלום לכל הקוראים, הייתי שמחה לקבל תגובות של אנשים הפורום וכמובן של דר' אורן קפלן. האם טיפול ע"י עובד סוציאלי המתמחה ביעוץ אישי וזוגי יעיל כמו פסיכולוג ? האם מה שלומדים עובדים סוציאלים המתמחים ביעוץ יכול להספיק ולעזור לאנשים הסובלים מהעדר הערכה עצמית, חרדות הקשורות להתקשרויות עם אנשים, האם פסיכולוג טוב יכול לאבחן את בעית המטופל ואילו עובד סוציאלי לא? השאלה היא בעצם האם ההכשרה שמקבל הפסיכולוג היא שונה לגמרי מהעובד הסוציאלי המתמחה ביעוץ אישי? ואם טופלתי ע"י עובדת סוציאלית שכזו, וכעת חלפו להן שנתיים, ואני מרגישה שאת חיי מלווים החרדות, הפחדים, וחוסר בטחון , האם זה אומר שאני מקרה אבוד שאין לו יכולת "להירפא" או שפשוט לא בחרתי ב"רופא" הנכון? אני אשמח מאוד לקבל תגובות. תודה, כרמית.

20/10/2002 | 20:50 | מאת: שאול

כרמית שלום לא סיפרת לנו לאיזו מטרה היית בטיפול אצל עובדת סוציאלית אבל זה לא נוגע לעניננו. כאשר את חשה מצוקה ריגשית את צריכה לקבל הערכת מצב שתפזר הרבה סימני שאלה ותקל עלייך. הערכת מצב שהיא למעשה איבחון אפשר לקבל מפסיכולוג קליני בעל רישיון או מפסיכיאטר. במכבי האופציה הטובה ביותר לקבלת איבחון היא מפסיכיאטר וזאת רק בשל ענינים אדמיניסטרטיבים של הקופה. אני לא יודע מה קורה בקופות חולים אחרות. תודה שאול

20/10/2002 | 23:50 | מאת: ד"ר אורן קפלן

כרמית שלום אני לא יודע מה הכשרתה של העובדת הסוציאלית שטיפלה בך, אולי כדאי להתייעץ בנושא עם טלי פרידמן בפורום המקביל. בעיקרון ישנם עובדים סוציאליים רבים שהם מקצועיים לא פחות מפסיכולוגים כך שלא הייתי מסיק מסקנות רק על סמך עובדת היותה עו"ס. בעיקרון הגישה הטיפולית של עבודה סוציאלית ופסיכולוגיה שונה בכך שעו"ס פונים יותר להיבט הסביבתי והחברתי של האדם והפסיכולוגים להיבט הפנים נפשי. אבל כאמור, אלו הכללות לא מדוייקות. מה שברור הוא שכעת את מרגישה שלא התקדמת ושאת מחפשת תשובה אחרת מזו שקיבלת. יתכן שתוכלי להיעזר באיש מקצוע אחר המתמחה בתחום עימו את מתמודדת. אם את עדיין בטיפול כדאי לבדוק את זה עם המטפלת באופן די ישיר, היא בוודאי מכירה אותך היטב כעת ואולי יש לה מה לומר בעניין. בכל מקרה, אני לא מכיר את המונח מקרה אבוד. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית