הסבר על הטיית ייחוס

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

20/10/2002 | 08:43 | מאת: ליאת

בוקר טוב, יש לי שאלה על מושג פסיכולוגי : מה זה הטיה לטובת העצמי? ואם אפשר לתת לי דוגמא ברורה אני אשמח, ומה זה הטיית הצופה המשתתף וגם כן אני אשמח לדוגמא. תודה על העזרה ליאת

20/10/2002 | 23:52 | מאת: ד"ר אורן קפלן

ליאת שלום המושגים שאת משתמשת לקוחים בוודאי ממקום ותחום מסויימים. אם תוסיפי מהיכן לקחת את המונחים הללו ועל איזה רקע אוכל לנסות להסביר לך במה מדובר. באופן שאת מציגה אותם יכולים להיות הרבה פירושים. בברכה ד"ר אורן קפלן

21/10/2002 | 08:47 | מאת: ליאת

ד"ר קפלן בוקר טוב, המושגים הללו לקוחים מפסיכולוגיה חברתית. היות ואני לומד פסיכולוגיה באוניברסיטה שנה ג', אני מאד נהנית להשתתף בפורומים שמתנהלים בזכותך. - תודה. לגבי השאלה שלי אני אשמח לקבל הסבר, אם זה אפשרי כמובן, כי אני חושבת שאני קצת מבלבלת בין השנים. תודה, ליאת

21/10/2002 | 22:29 | מאת: ד"ר אורן קפלן

ליאת שלום התחום מאוד פופולרי היום כיוון שזוכה פרס נובל לכלכלה השנה פרופ' כהנמן עוסק בתחום של הטיות בתפיסה. נטייה לעשות ייחוס אישי לאחרים וייחוס מצבי לעצמנו היא הטיית הצופה המשתתף. הטייה לטובת עצמי היא נטייתם של אנשים "לוותר" לעצמם יותר מאשר לאחרים, כלומר, לייחס לעצמי הצלחה בגלל יכולותי, אבל לא לייחס לעצמי את הכשלון בגלל חוסר יכולותי אלא יותר בגלל "שהרצפה עקומה". בשיפוט האחרים הקריטריון יהיה הפוך. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית