שינוי בתפיסת חשיבה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

19/10/2002 | 17:15 | מאת: דפנה

לדר' קפלן שלום!!! שאלתי, האם יכול אדם להשתנות בעקבות טיפול פסיכולוגי ולשנות דפוסי חשיבה? במשך 4 שנים שבו הייתי בטיפו פסיכולוגי רוב דפוסי החשיבה נשארו ואפילו "נתקעו" מהו ההליך הבא? איך באמת אפשר להשתנות ובמה זה תלוי

19/10/2002 | 23:01 | מאת: ד"ר אורן קפלן

דפנה שלום אינני יכול כמובן לתת לך תשובה אישית על תוצאות הטיפול מאחר ואינני מכיר אותך, אבל אחרי 4 שנות טיפול ישנה ציפיה שאיכות החיים תשתנה באופן משמעותי בנושאים הרלוונטיים לך שבגללם פנית לטיפול. לא מדובר בהכרח בדפוסי החשיבה, או רק בדפוסי החשיבה, אלא במצב הרגשי, תודעה, דפוס יחסים בינאישיים ועוד. יתכן שסוג הטיפול בו היית עד כה אינו מתאים לך כיום ואולי את זקוקה לגישה טיפולית אחרת לדברים שאיתם את מתמודדת. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית